1553

Страхотно! Създадоха убийци на ракови клетки

Екип от учени от Колумбийския университет създаде специални бактериални колонии за унищожаване на раковите клетки. Резултатите от работата са описани в списанието Science Advances.

В предишни проучвания беше възможно да се установи, че някои видове бактерии могат да се размножават в тумори. Смята се, че това се дължи на ниското pH, уникалната некротична и имунна среда на туморното ядро, което пречи на имунните клетки да изчистят бактериите.

Когато микроорганизмът навлезе в тумора, повечето от бактериите се разпадат, освобождавайки собственото си съдържание. Преди това тези микроби бяха модифицирани чрез добавяне към тях на гени, кодиращи протеини, които блокират растежа на туморни клетки или правят неоплазмата видима за имунните клетки.

Терапевтичният подход е тестван върху животински модели на мишки. Обработените бактерии предизвикват силни имунни отговори срещу тумори, които са в непосредствена близост до целевото място, както и върху по-отдалечени тумори.

Това означава, че лекарството с микроорганизми може да се прилага интравенозно. Освен това бактериите могат да оцелеят само в специална среда на тумора, така че не е възможно да бъдат открити в други органи.

В момента има подадена заявка за патент и продължават изследвания за оптимизиране на метода на лечение и подготовка за по-нататъшни клинични изпитвания.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
да плащаме!!!

да плащаме!!!

13.03.2023 | 10:46

Първо откриха как да убият всички бактерии в човешкия организъм чрез един, втори, трети.... сто деветдесет и трети вид „антибиотик”. После откриха как да пробутват всякакви антибиотици на всякакви хора, без значение дали са болни и дали ги искат (чрез бъканото с антибиотици месо от промишлено отглеждани животни). После откриха как да напълнят всички водни басейни и океани с всякакви антибиотици (чрез прекомерно и неограничено влагане на такива в промишленото производство на фуражи и хранителни смеси) така, че и морските риби (дето уж са диви) да се напълнят с антибиотици. И всяко такова откритие беше прилагано от алчния капитализъм без оглед на това, какви ще са дългосрочните последици за здравето на отделния човек, на човешката популация и на екосистемата. Много хора били се разболявали от рак?! Голяма работа - сега ще ни карат да плащаме за „създаването” и населването на полезни бактерии в човешкия организъм! Заради техните срамни печалби ние би трябвало да плащаме дори и за въздуха, който дишаме!!!!!!!!

Отговори
0 0
Хахаха, розоалибегов

Хахаха, розоалибегов

11.03.2023 | 19:29

Плътно до старческите,, газове,, готови за ,, огин,, и,, стрелба,,... от дебелуту гас.... яж , яж, яж, сине, сине....!

Отговори
1 2
Ето, виждате ли

Ето, виждате ли

11.03.2023 | 19:06

Кой го боли от истината....дори няма нужда от коментар повече, да си хабя още повече нервната система с един,, дърт буклук,,....!

Отговори
1 3
Пелтек

Пелтек

11.03.2023 | 18:53

Ти така ли ги,, уби,, не ми се вярва, лоша сиганка си...!

Отговори
1 4

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?