1553

Страхотна новина за Кейт, печели бавно битката с рака

Отлични новини за Кейт! Принцесата на Уелс заяви, че има "добър напредък" след диагностицирането на рака и ще присъства на церемонията Trooping the Colour, предаде Би Би Си.

Това ще бъде първата ѝ публична поява тази година след поставянето на диагнозата и коремната операция през януари. Но в лично съобщение Катрин казва, че лечението ѝ все още продължава и ще продължи още няколко месеца.

"Все още не съм излязла от гората", казва принцесата. Това е най-значимата актуализация за здравето на Катрин, откакто през март разкри, че има рак, в изявление, написано със собствените ѝ думи. То е придружено от нова снимка на принцесата, направена от фотографа Мат Портеус, която я показва близо до дома ѝ в Уиндзор. 

Но позитивното послание е предпазливо. "Както всеки, който преминава през химиотерапия, знае, че има добри и лоши дни", казва тя.

"В лошите дни се чувстваш слаб, уморен и трябва да се отдадеш на почивката на тялото си. Но в добрите дни, когато се чувстваш по-силен, искаш да се възползваш максимално от това, че се чувстваш добре", казва принцесата.

"Научавам се да бъда търпелива, особено по отношение на несигурността. Приемам всеки ден такъв, какъвто е, слушам тялото си и си позволявам да отделя това толкова необходимо време за оздравяване."

По време на церемонията Trooping the Colour принцесата ще участва в парада с карета заедно с децата си и ще бъде част от семейната група, която ще маха от балкона на Бъкингамския дворец. Това събитие е парад по случай рождения ден на монарха и говорител на двореца заяви, че крал Чарлз III е "доволен, че принцесата може да присъства на утрешните събития".

Принцесата също така благодари за посланията на обществена подкрепа по време на болестта си, като заяви, че е била "разтърсена" от насърчението. "Това наистина е от огромно значение за мен и Уилям и ни помогна да преодолеем някои от най-трудните моменти", се казва в посланието на принцесата.

Принцесата е започнала да работи от дома си и очаква да присъства на някои събития през лятото, но от двореца Кенсингтън подчертават, че това не е пълно завръщане и че плановете могат да бъдат променени в кратък срок. 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?