71

Страхотна новина от Брюксел: Стана ясно кога точно влизаме в Шенген

В Брюксел днес бе одобрено предложение за резолюция, в която се призовава до средата на годината да бъде прието решение за цялостното присъединяване към Шенген на България и Румъния

 

Комисията по петициите на Европейския парламент взе важно и ключово решение, което засяга цялостното приемане на България и Румъния в Шенген.

В Брюксел днес бе одобрено предложение за резолюция, в която се призовава до средата на годината да бъде прието решение за цялостното присъединяване към Шенген на България и Румъния.

Очаква се документът да бъде гласуван в пленарната зала до края на април. Предлага се ЕП да призове Белгийското председателство на Съвета на ЕС да бъде прието възможно най-скоро и не по-късно от средата на годината решение за пълно отпадане на проверките по вътрешните шенгенски граници за България и Румъния, предава БТА.

Предвижда се евродепутатите да поискат от Европейската комисия да предложи незабавно въвеждането на задължително правило проверките на товарните автомобили по вътрешните граници на ЕС да траят по една минута на камион.

В документа се отбелязва, че засега стотици товарни автомобили престояват по вътрешните граници на ЕС в изключително дълго изчакване заради проверките, за които не е определена законодателно пределна продължителност. Липсата на достатъчно възможности за проверки по границите води до струпването на опашки, а това причинява влошаване на здравето на водачите и на безопасността при тяхната работа, и повишава цените за тяхната дейност.

Изчакването по границите води до загуби от стотици хиляди евро за бизнеса, до замърсяване на въздуха, влошаване на качеството на водите и до шумово замърсяване, като особено тревожно е положението по границите със страните от Западните Балкани, се посочва в одобрения днес текст.

По време на конгреса на ЕНП, където присъства и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен като кандидат за нов мандат, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Австрия да види опашките от камиони по вътрешните граници на ЕС в България и Румъния, като изтъкна като аргументи именно загубите за бизнеса, тормоза на шофьорите, които чакат с часове и допълнителното замърсяване, което влиза в разрез със "зелената сделка".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
АЛА БАЛА

АЛА БАЛА

19.03.2024 | 13:48

НИКОГА .....................ЗА КЪВ Х У Й НИ Е !!!??

Отговори
10 11
Ко речи?

Ко речи?

19.03.2024 | 13:29

Предложение за резолюция,не е решение за приемане. Ще ни дадат да захапем морковче и да сънуваме сладки сънища.

Отговори
21 7
До средата на годината да бъде прието решение…чудят се каква новина да

До средата на годината да бъде прието решение…чудят се каква новина да

19.03.2024 | 13:28

Измислят,да разсеят народа от мега националния резил днес-втора серия на ПП-шарлатаните с алчните им егоистични катърски запъвания,довеждащи до..естествено избори!И резилът им пред цяла България преля до шия,ясно е и на бебетата вече..И се чудят какви блиц-новини да пуснат в каренца,да разсейват аудиторията..

Отговори
18 11
big

big

19.03.2024 | 13:21

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим=--- https://e.vg/menn

Отговори
0 9
Какво точно

Какво точно

19.03.2024 | 13:08

се разбра за влизането в Шенген, че от горе написания бълвоч нищо не става ясно

Отговори
24 3
Бълвоч

Бълвоч

19.03.2024 | 15:09

Какво друго очакваш от селския вестник?

Отговори
9 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?