1553

Страхил Ангелов: Проблемът не е Иран, а 35 трилиона дълг на САЩ

Предлагаме ви мнение на икономиста и бивш депутат от БСП Страхил Ангелов, публикуван в официалния му профил.

Иран атакува с дронове цели в Израел и това е в отговор на израелската атака, която разруши част от посолския комплекс на Иран в Дамаск и уби седем ирански военни. Т.е. Израел уби ирански длъжностни лица на иранска територия, каквато е посолството им в Сирия.

Сега в западните медии ни обясняват, че Иран е нападнал Израел без никаква причина! Не, не е така. Всичко, което се случва в Близкия изток и това, което за съжаление предстои да се случи е провокирано от Израел и непопулярното правителство на Нетаняху, което най-нагло и арогантно предизвиква Иран по всякакви възможни начини. Защо никой на запад не осъди удара по иранското посолство в Сирия, което е тотално нарушение на всякакви международноправни норми?

Защо за организирания от Израел геноцид в Газа се говореше с половин уста и ни се представяше като неизбежен "отговор" на терористичен акт? Защо на Израел се позволяваше всичко и той винаги бе оправдаван от западните медии и политическите елити в САЩ и Европа?

Сега за съжаление започна война, която ако не бъде спряна и не се озапти Израел, може да има чудовищни последствия за всички ни. Лошото е, че явно никой няма намерение да възпира Израел, а от там се сипят яростни закани по отношение на Иран и целият регион. Рискът е наистина голям, защото Израел със сигурност притежава ядрено оръжие, а за Иран се предполага, че има такова.

Шепа психопати запалиха света, а Нетаняху е на път да унищожи Израел!

Голямата "заплаха" за т.нар. им "демокрация" не е Путин, нито Китай, а още по-малко Иран - проблемът е 35 трилиона дълг на САЩ деноминиран в долари. Застрашена е доскорошната "световна резервна валута", която един частен картел, наречен Федерален резерв, емитира и чрез нея държеше останалите в подчинение. Този монопол сега им се изплъзва и те са готови на абсолютно всичко - свят, който те не контролират не им е нужен.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?