Следвайте ни

Страх скова Великобритания: Арест за всеки, който напусне Лондон

viber icon

Великобритания въвежда от днес още по-строги ограничения като мярка срещу разпространението на Covid-19, които ще са в сила поне до 30 декември и се отнасят за Лондон и югоизточна Англия, съобщава Нова тв.

Промените се въвеждат заради открит в страната нов щам на COVID-19, който според премиера Борис Джонсън се разпространява много по-лесно. От днес всеки, който се опита да напусне Лондон, може да бъде арестуван.

Забраняват се срещите на закрито между хора от различни домакинства. Жителите на засегнатите от новите мерки райони трябва да останат по домовете си, освен ако не се налагат пътувания до работното място и то само, когато не могат да работят от дома си.

"По отношение на Коледа, като министър-председател, мой дълг е да взема трудното решение и да направя каквото е необходимо, за да предпазя хората в тази страна. Първоначалните данни, които имаме за този нов вариант на вируса показват, че заради възможния риск, трябва да ви кажа, че коледа не може да протече, както планирахме. Казвам го с болка в сърцето", каза Борис Джонсън.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?