Следвайте ни

Страх скова света: Мистериозни пратки идват от Китай

Във Франция сигнализират, че получават колети, които не са поръчвали

viber icon

Частни лица във Франция сигнализират от няколко седмици, че получават пратки със семена, които не са поръчвали. В повечето случаи тези пратки са от Китай, съобщава в. "Паризиен", цитиран от Блиц.

Подобни пратки са получени и в САЩ, Канада, Великобритания и Израел. Министерството на земеделието предупреждава, че тези семена могат да съдържат болести по растенията, които не се наблюдават в страната, или да става въпрос за инвазивни растения, които да застрашават живота или здравето на гражданите, съхраняването на биологичното разнообразие, или да причиняват вреди на някои сектори от икономиката. Министерството предупреждава гражданите в никакъв случай да не сеят такива семена. Властите съветват хората, получили такива пратки, да ги поставят в найлонов плик, да го затворят херметически и да го изхвърлят в контейнера, за да бъдат унищожени. За целите на разследването хората трябва да изпращат снимки на бордерото на изпращача и на самите пакетчета със семена.

Американските власти също отправят предупреждения. Според техния анализ получените семена в САЩ са от мента, краставица, пъпеш или цветя. Според американското министерство на земеделието изпращането на пратки на случайни лица наподобява техника, наречена "бръшинг" (brushing) - използвана в електронната търговия измама, целяща набиране на положителни отзиви за търговски сайтове по незаконен начин.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Кирил

Кирил

24.08.2020 | 19:47

Няма ли граничен контрол,митнически контрол,здравен контрол?Малко съмнително ми изгежда всичко.

Отговори
1 0
Съвет на доброжелател

Съвет на доброжелател

24.08.2020 | 18:49

Директно ги изгаряйте! Огънят унищожава китайската чума!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?