1553

Страх лозе пази, Армения не иска в НАТО

Арменският министър-председател Никол Пашинян заяви, че не е обсъждал и не обсъжда присъединяването на страната си към НАТО. Той подчерта, че имат партньорски отношения с алианса, които същевременно не предполагат членство. Нормално, Украйна му е пред очите.

"В дневния ни ред няма такъв въпрос. Тоест не сме обсъждали и не обсъждаме въпроса за присъединяване към НАТО. Имаме партньорски отношения с НАТО и тук няма нищо ново", заяви Никол Пашинян пред The Telegraph.

"По-рано имахме програма за индивидуално партньорство, сега тази програма се преобразува в определен формат на сътрудничество, който не предвижда членство", обясни премиерът.

Никол Пашинян припомни, че в момента Армения е член на ОДКБ. Той обаче добави, че сега властите на републиката обсъждат доколко стратегията на блока отговаря на интересите на Армения в дългосрочен план.

Сесията на ОДКБ се проведе в Минск през ноември миналата година. Никол Пашинян не взе участие в срещата на върха в Минск. В интервю за The Wall Street Journal през октомври той изрази недоволство от начина, по който съюзниците от ОДКБ и Русия изпълняват ангажиментите си по отношение на Нагорни Карабах. След като отказа да участва в срещата на върха, той заяви, че Ереван не е взел решение да се оттегли от ОДКБ и че отсъствието му от събитията на ОДКБ се дължи на "други причини".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Каква бях като мома, ама не ме харесаха, само ме използваха!

Каква бях като мома, ама не ме харесаха, само ме използваха!

13.02.2024 | 09:41

Затова ще си съществувате, като безгласна буква в света, като украйна, за вас ще чуват само в смотаната евровизия!

Отговори
1 0
Армения

Армения

11.02.2024 | 23:39

Е притисната между Азербайджан и Турция, с които враждува открай време, и Русия, която ще я смаже без да се трогне. Та се налага да шикалкави.

Отговори
7 0
Картата

Картата

12.02.2024 | 07:55

Интересно откъде ще мине Русия, за да "смаже" Армения? През Азербайджан ли, през Турция ли, или през Грузия? Или най-вероятно ще я удари през проксито си - Иран? За Армения е от жизнен интерес да стане член на НАТО - автоматично отпада рискът от конфликт с Турция, Азербайджан и Грузия!

Отговори
6 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?