1553

Стотици хиляди българи са засегнати! Какво става в Англия?

Великобритания преживява рекордно горещ септемврийски период, като температурите за пети пореден ден се покачват над 30 °C, предаде АФП. Британската метеорологична служба съобщи в социалните мрежи, че "днешната предварителна най-висока температура е 30,9 °С в Кавендиш, Съфолк".

"Това е петият пореден ден, в който температурите надхвърлят 30°C, и за първи път в нашите регистри това се случва през септември", добавиха от Метеорологичната служба.

Предишният рекорд беше три последователни септемврийски дни, наблюдавани четири пъти преди това, за последен път през 2016 г.

Според Метеорологичната служба рекордът вероятно ще продължи и в събота и неделя, като се очаква горещото време да се задържи през уикенда в голяма част от Южна Англия и Уелс.

Температурите вероятно ще достигнат максимална стойност от близо 33°C в събота, "което може да се окаже най-горещият ден от годината досега", заявиха от Метрополитен.

"През следващите дни обаче Обединеното кралство постепенно ще премине към по-хладна въздушна маса, като вероятността за гръмотевични проливни дъждове ще се увеличи", добавиха от службата. Наслаждавайки се на късната лятна гореща вълна, британците препълниха плажовете в южната част на страната, включително в популярния морски град Брайтън.

Метеорологичната служба заяви, че "с промяната на климата, дължаща се на човешкото влияние, горещините като тази стават все по-чести и по-тежки".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Изненадан

Изненадан

09.09.2023 | 13:26

Аз пък си мислех, че българите не ги засягат горещините. Жалко вестниче!

Отговори
2 0
Най им е горещо на индийците

Най им е горещо на индийците

09.09.2023 | 06:37

Те 30 градуса не са виждали

Отговори
4 0
ех , ех

ех , ех

09.09.2023 | 05:48

Да ви го фукна в заглавието....

Отговори
15 0
е и какво сега

е и какво сега

09.09.2023 | 00:16

Горещо е в Англия и го преживяваме като си представяме, че сме в България. Такъв е климатът обикновено там. Чак пък човешко влияние... Хората имат много високо мнение за себе си. КАК ТАКА СА НАПРАВИЛИ СЛЪНЦЕТО ДА ГОРИ ПО-СИЛНО... ТОВА СИ Е ЧИСТА ЗАГАДКА. СМЕШНО, НАЛИ...

Отговори
7 2

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?