49

Столтенберг: НАТО не знае намеренията на Русия към Украйна

Имаме несигурност относно намеренията на Русия в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за ВВС, отговаряйки на въпрос дали „заплахата от руска инвазия“ е неизбежна.

Той подчерта, че алиансът не планира да изпраща войски в Украйна в случай на военен конфликт между Киев и Москва. Вместо това НАТО ще се съсредоточи върху доставката на оръжия за Украйна и разработването на санкционни мерки срещу Русия, допълни генералният секретар.

Столтенберг също така изрази мнението, че "съществува риск" от провокация от страна на Русия в Украйна, което може да се използва като "оправдание за действия" на Москва срещу властите в Киев. Според него Русия и Западът трябва да използват "дипломатически начини" за намаляване на степента на напрежение в региона.

В тази връзка генералният секретар на НАТО оцени положително изявлението на британския премиер Борис Джонсън за желанието му да проведе телефонни разговори с руския президент Владимир Путин следващата седмица.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Георги Кирков (Майстора)

Георги Кирков (Майстора)

30.01.2022 | 16:01

"Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи - създаването на независима държава Украйна, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави". („Руският народ, тиранията на руския царизъм и завоевателните авантюри. – България и интригите на Русия”, С., 1914)

Отговори
4 4
Стара финландска мъдрост

Стара финландска мъдрост

30.01.2022 | 15:47

"Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е Слънцето!"

Отговори
4 6
333

333

30.01.2022 | 15:45

Не може НАТО или САЩ да се месят във взаимоотношенията между две съседни държави!Всяка намеса е равна на агресия!

Отговори
7 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?