2374

Столтенберг: НАТО не е част от конфликта, но подкрепя с незабавна помощ Украйна

 „Фокус трябва да е незабавна помощ за Украйна против инвазията. Оставаме твърдо решени да предоставим подкрепа на страната, докато тя продължава да се защитава от руската агресия толкова дълго, колкото е необходимо.“ Това заяви Йенс Столтенберг - генерален секретар на ООН.

Той заяви, че НАТО не е част от конфликта, а подкрепяме Украйна.

"Ние искаме да предотвратим ескалацията на напрежението. Съюзниците на НАТО не признават и няма да признаят тези територии като част от Русия. Призоваваме всички държави да отхвърлят руските опити за завладяване на територии. Тези земи са украински, добави той.

Ако Русия спре да воюва, ще настъпи мир. Ако Украйна спре да воюва, тя ще престане да съществува като независима, суверенна държава в Европа, заяви още Столтенберг. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Българин

Българин

01.10.2022 | 20:11

Кралицата умря да живее британска марица.

Отговори
0 0
сем

сем

01.10.2022 | 12:45

Бивш счетоводител.Идващ от Работническа партия.Кому .......търсиш при тия,на които се кланяш до земи,и изпълняваш безумните им инструкции за унищожение на света!Не ти отива това поведение!!!!!

Отговори
3 0
Четец

Четец

01.10.2022 | 05:27

“Това заяви Йенс Столтенберг - генерален секретар на ООН.” Марица, то бива невежество, но това е върхът! ООН и НАТО са две различни организации, за ваше сведение. Имате един куп редактори, но никой не чете неграмотните ви писания.

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?