Следвайте ни

Стивън Хокинг: Ядрен взрив или смъртоносен вирус ще унищожи човечеството

viber icon

Стивън Хокинг се смята за един от най-влиятелните учени, посветил по-голямата част от живота си на космологията. В своите научни трудове специалистът оставя предсказания за края на света.

Стивън Хокинг описва няколко възможности. В една от своите статии ученият твърди, че един ден Вселената просто ще изгасне. Всички звезди ще избледнеят и ще станат обикновени камъни, скитащи се в космоса. Експертът настоява, че хората трябва да търсят други планети, преди слънцето да спре да излъчва светлина.

Физикът не изключва, че човечеството ще изчезне в резултат на ядрена война. Според учения прекалено мощните оръжия и технологии представляват сериозна опасност за хората. Към днешна дата светът е създал такова количество ядрени оръжия, което е напълно достатъчно, за да унищожи всички живи същества от лицето на Земята, пише blitz.bg.

Смъртоносният вирус е друг сценарий на съдбения ден, който Стивън Хокинг описа. Според писателя патогените бързо се разпространяват по планетата, развиват се и се адаптират към новите условия. В тази връзка никоя ваксина скоро няма да действа върху патогените. Космологът не изключи, че хората ще измрат поради изкуствено отгледани бактерии.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?