Следвайте ни

Стефан Янев поздрави премиера на Канада за празника на страната

viber icon

Министър-председателят Стефан Янев поздрави канадския премиер Джъстин Трюдо по повод Деня на Канада - 1 юли, както и по повод 55-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете приятелски и съюзни държави. В поздравителния адрес, изпратен до премиера Трюдо, министър-председателят Янев отправя най-сърдечни благопожелания от името на българското правителство и от свое име. 

„Канада е близък съюзник и надежден партньор, стабилна опора на почиващия на правила международен ред. За нас е привилегия да стоим рамо до рамо на международната сцена и да работим заедно за намиране на устойчиви решения на съвременните глобални и регионални предизвикателства“, изтъква още премиерът Стефан Янев. 

Българският министър-председател отбелязва, че глобалната пандемия от COVID-19 е предизвикала неизмерими човешки трагедии и е подложила на безпрецедентен натиск съществуващите институции, формати и механизми, демонстрирайки по недвусмислен начин необходимостта от по-тясно и активно международно сътрудничество. „Наш дълг е да полагаме всички усилия за окончателното овладяване на пандемията и постигане на устойчиво възстановяване в глобален план“, добавя Янев и изразява своята увереност, че стратегическото партньорство между Европейския съюз и Канада може и ще играе водеща роля за осъществяването на тези цели.

В поздравителния адрес министър-председателят Стефан Янев отбелязва още, че петдесет и пет години след установяването на дипломатически отношения между България и Канада връзките на приятелство, доверие и партньорство между двете държави са по-дълбоки, по-устойчиви и по-силни от всякога. „Убеден съм, че с общи усилия ще продължим да надграждаме върху изградената солидна основа, изпълвайки двустранния ни дневен ред с ново и амбициозно съдържание и разширявайки взаимноизгодното сътрудничество във всички области от общ интерес“, добавя в заключение българският министър-председател, като отправя пожелания за добруване и просперитет на целия канадски народ. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?