Следвайте ни

Стана ясно коя е палавата медсестра, отвяла Путин СНИМКИ

viber icon

Медицинска сестра от инфекциозната болница в руския град Тула, която се прочу буквално по цял свят заради облеклото, с което обслужва заразени с коронавирус пациенти, се казва Надежда Жукова. Младата жена е на 23 години и е завършила Държавния медицински университет в Рязан.
 

В момента работи като медицинска сестра в болницата в Тула.


 
Що се отнася до необикновената й работна униформа, колегите й казват, че са принудени да работят и така защото не достига облекло, което трябва да се сменя след всяка смяна в болницата, пише Блиц.


 
Оказва се, че Надя не е единствената, която носи защитния си костюм на голо.Един от лекарите признава, че самият той е бил само по долни гащи под костюма. Пациент пък е успял да заснеме и други медицински работници, които са облечени по същия начин.


 
Губернаторът на Тулска област защити младата медицинска сестра. Главният лекар на болницата също удари рамо на момичето. По думите й, тя е голям професионалист. „За труда си медиците заслужават благодарност, а не порицание заради външния си вид”, казва Анна Савищева.
 
Жукова продължава да работи в болницата и не е наказвана по никакъв начин. След внезапната слава, която я връхлита обаче, тя решава да излезе в отпуска. Момичето бързо изтри профилите си в социалната мрежа, но някои от личните й снимки вече изтекоха в мрежата.
 
Пак там интернет потребители организираха флашмоб в нейна подкрепа. 

Медицинската сестра се превърна в главна героиня в илюстрациите на канадска художничка. А бранд за бельо я пожела за лице на рекламната си кампания.


 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?