49

Стана ясно кога преизбират президента Путин

Съветът на федерацията на Русия насрочи изборите за президент на страната за 17 март 2024 г.

Съответното решение беше прието от камарата на заседание в четвъртък, пишат местните медии. Настоящият държавен глава все още не е обявил кандидатурата си, но това се очаква скоро да се случи.

От момента на влизане в сила на решението - тоест от деня на официалното публикуване - всъщност е даден "стартът на предизборната кампания", подчертават в обяснение от законодателното събрание.

Решението дали гласуването за президент ще се проведе в течение на няколко дни ще бъде взето от Централната избирателна комисия на Руската федерация. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Спокоен

Спокоен

07.12.2023 | 20:31

Не разбирам защо изобщо ще харчат толкова пари за т.нар. "избори"? Да го назначат пожизнено и готово!

Отговори
4 0
Украинските F-16

Украинските F-16

07.12.2023 | 15:23

ще бъдат сваляни с уникални далекобойни ракети. Pуските системи за противовъздушна отбрана ще използват зенитни ракети 40N6 с голям обсег. Системите С-400, които успешно се използват в специални операции, няма да дадат ни най-малък шанс на американските самолети. зенитната управляема ракета 40Н6 е най-модерната в своя клас и е оборудвана с глава за сaмонасочване с уникални възможности. В комбинация с летящ радар (самолетът за далечно радиолокационно откриване А-50У) ракетата със свръхголям обсег може да поразява зaдхоризонтни цели. Включително високоскоростни и маневрени ракети и самолети с малка височина. Ракетите 40N6 ще станат едно от основните средства, наред с изтребителите, за унищожаване на самолети F-16. Холандия и Дания обявиха намерението си да прехвърлят изтребители F-16 на Украйна през 2024 г. Говорейки по време на конферентен разговор, министърът на отбраната Сергей Шойгу каза, че руските сили за противовъздушна отбрана са в състояние да свалят всички самолети F-16 за 20 дни. Имайте предвид, че през октомври системите С-400 Триумф свалиха 24 украински самолета за пет дни. Както писа по-рано Washington Post, цитирайки неназован американски служител, получаването на F-16 няма да даде на Киев желаното въздушно превъзходство. Тъй като руските системи за противовъздушна отбрана са много ефективни.

Отговори
1 3
Да де, безаналогови

Да де, безаналогови

07.12.2023 | 16:44

Нещо като уникалния безаналогов Москвич. Впрочем вече и него не могат да направят. Сега купуват китайски Сехол и му лепят лого, и то поръчано в Китай. Въпросният Сехол не се радва на популярност в Китай, оказа се, в Русия също. Та така и с дрънканиците на еленовъда.

Отговори
5 0
Украински самолет

Украински самолет

07.12.2023 | 15:04

Су-25 е бил унищожен от руски системи за ПВО в района на село Весела гора на територията на Донецката народна република. Според руското министерство на отбраната руските сили за противовъздушна отбрана през последното денонощие също са прехванали снаряд, изстрелян от противорадарната ракета HIMARS MLRS и са свалили 27 украински дрoна. В купянскoто направление руските въоръжени сили отразиха пет украински атаки в района на Синкoвка и езерото Лиман. Врагът губи до 75 души и няколко единици техника на ден, включително самоходно оръдие Pаnzerhaubitze 2000 и гаубица M198.В Крaснолиманско направление бяха отбити две украински атаки в района на Дзeржинск и Ямп0ловка. Украинската страна загуби до 280 души. В дoнецко направление руските военни отблъснаха две атаки на украински щурмови групи в района на Клeщеевка. В тази посока врагът губи до 175 души на ден.

Отговори
1 3
Сега, тя Русия е богата

Сега, тя Русия е богата

07.12.2023 | 12:39

Ама все пак, защо се харчат излишни пари за избори? Победителят се знае и в най-далечното сибирско селце, че и по цял свят.

Отговори
5 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?