Следвайте ни

Стъклени иглута в кафене заради COVID-19 СНИМКИ

viber icon

Модерно кафене в централната турска провинция Сивас обслужва клиентите си в стъклени куполи, за да се гарантира дистанцирането и ограничаването на социалните контакти на гостите.


„Вдъхновени от дизайна на иглутата на ескимосите, ние построихме тези 12 стъклени купола“, каза Юнус Йълдъз, собственикът на заведението.

С избухването на пандемията Covid-19, хората  изискват все повече да посещават защитени места като тези стъклени куполи, добави Йълдъз.


Един от редовните клиенти на кафенето, 21-годишният Ахмет Канер Карабах, каза: „Харесва ми тук, тъй като имаме собствено пространство и сме безопасно отдалечени от другите хора.“

Собственикът се гордее с творческия си подход към физическото дистанциране. И заявява, че в Турция няма друго подобно заведение.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?