71

Срам! Преоблечен като подполковник руски генерал опитал да избяга от фронта

Украинските сили за сигурност най-вероятно са пленили руския генерал-лейтенант Андрей Сычевой, командващ западната военна групировка на руската армия в Украйна, която контролира Балаклея, Гусаровка, Шуровка, Байряк и други селища.

Сычевой е бил преоблечен като подполковник, за да заблуди украинците при опит да избяга от фронта. Това коментират в социалните мрежи на Украйна, публикувайки снимки за сравнение на заловения фалшив подполковник и "славния" путинов генерал, пишат световните медии, цитирани от pik.bg.

Във военните среди се коментира, че това е срамно и невиждано падение на руски висш военен след Втората световна война. Успоредно с това се споделя, че украинските военни са успели да направят дълбок пробив на Харковския фронт, където предстои обграждане на значителни руски сили.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
РуZZкия ТРОЛСКИ МЕРИНДЖЕЙ

РуZZкия ТРОЛСКИ МЕРИНДЖЕЙ

11.09.2022 | 07:52

А бе къде са мойте скапани тролчета? Взеха копейките и дим да ги няма. Като " храбрата чечено- руZZка армия.

Отговори
5 1
https://www.youtube.com/watch?v=9XXniXUG6PE&t=23s

https://www.youtube.com/watch?v=9XXniXUG6PE&t=23s

11.09.2022 | 00:20

11 армейски корпус го няма вече. Пуф! Нищичко. Руски източници потвърждават! Подкрепленията са разнищени и се изтеглят през Луганска област назад.

Отговори
8 2
ХА ХА ХА ХА

ХА ХА ХА ХА

10.09.2022 | 23:23

“Храбрите руски войски се изтеглят, а ВСУ страхливо тичат зад тях”

Отговори
11 2
Да дадем думата на Марк Солонин

Да дадем думата на Марк Солонин

10.09.2022 | 23:11

Тази вечер ЗСУ направиха десант и пресякоха река Северский Донецк, при Хотомля. Волчанск и колаборантите вече бягат към родната кочина

Отговори
11 2
Да дадем думата на Марк Солонин

Да дадем думата на Марк Солонин

10.09.2022 | 23:10

Изюм уже наш, Лиман наш, Ямполь наш , Сватово они оставляют, наши под Лисичанском – подошли с северо-запада.. Дальше – на Луганск.

Отговори
6 2
Да дадем думата на Марк Солонин

Да дадем думата на Марк Солонин

10.09.2022 | 23:09

https://www.youtube.com/watch?v=JX7k0du3_Fo&list=RDCMUChLpUGaZO35ICTltBP50VSg&t=36s

Отговори
5 1
Мълния!

Мълния!

10.09.2022 | 23:04

Продължава мащабната украинска контраофанзива в окупираните от Русия територии. Киев публикува снимки на войници, които издигат националния флаг на страната на железопътната гара в Купянск - основната, която се използваше за снабдяване на руските сили в Североизточна Украйна, съобщи Нова тв. Репортер на агенция Ройтерс от мястото съобщава, че украинските войски патрулират по улиците на градовете в района на фона на кутии с муниции, изоставени от бягащите руски войски. С връщането на град Купянск, е нарушена основната снабдителна линия на Москва, с което потенциално в капан остават хиляди руски войници. Отделно, от руското министерство на отбраната съобщиха, че войските на страната са се изтеглили от близкия град Изюм, за да могат "да се прегрупират". "До момента въоръжените сили на Украйна са освободили и контролират около 30 селища в региона на Харков. В някои от селата в района продължават дейностите по проверка и обезопасяване на територията. Навсякъде, във всички нови села, които сме си върнали, сме върнали украинския флаг и безопасността на хората", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Отговори
9 2
Благите вести днес не спират...

Благите вести днес не спират...

10.09.2022 | 22:57

Украинската армия прекъсна основната снабдителна линия на Москва, в капан са хиляди руски войници

Отговори
12 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?