Сръбски мафиотски бос си купи факултет

Един от най-известните сръбски мафиотски босове Любиша Буха-Чуме закупи един от ключовите факултети в Белград - този за информационни системи. Адвокатът му Стефан Протич твърди, че се водят преговори и за закупуването на университета Сингидун.

Буха ръководеше един от най-жестоките мафиотски кланове в Сърбия - Сурчинския. Той беше първият защитен свидетел в западната ни съседка  -  по делото за убийство на премиера Зоран Джинджич.

Самият Буха твърди пред вестник Блиц, че е подписал договор за покупката и в момента очаква регистрацията. Ректорът на университета Милован Станишич каза, че Буха е закупил нещо, което не съществува.

Това е най-гнусната лъжа, която съм чувал. Тя има за цел да унищожи имиджа на Университета. Професор Слободан Ункович и аз сме единствените собственици и никога не сме имали намерение да продаваме нито университета, нито някой от факултетите в него, още повече на такива хора. В крайна сметка търговският регистър е публичен и всеки може да разбере за какво става въпрос, каза още Станишич. Буха от своя страна твърди, че е закупил 70 на сто от факултета, който представлява, и 70 на сто от университета от професор Милан Стаматович.

Стаматович никога не е бил собственик. Той бе сред учредителите и нищо повече. През 2003 година получи всички пари и с това приключиха взаимоотношенията ни с него, каза още от своя страна ректорът на университета Милован Станишич.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?