Следвайте ни

Споразумяха се: Франция отваря границата с Острова при едно условие

viber icon

Франция отваря границата с Великобритания днес. Това ще позволи на хиляди блокирани на контролните пунктове да продължат пътуването си. За целта, обаче, те трябва да покажат отрицателен тест за коронавирус, направен в последните 72 часа.

Великобритания обяви, че спешно ще бъдат изградени пунктове за тестване на границата. Там ще се правят бързи тестове, като Франция се ангажира да признае резултатите от тях, предава Нова тв.

От началото на седмицата десетки държави затвориха границите си за хора, идващи от Великобритания, заради новата мутация на коронавируса. Това доведе до огромни опашки от британската страна на Ламанша.

„Французите ще приемат резултатите от бързите тестове. Както знаете, те излизат много по-бързо. Започваме да изграждаме пунктовете, но препоръчвам на хората да не отиват на границата, преди да са сигурни каква е ситуацията”, заяви министърът на транспорта на Великобритания Грант Шапс.

„Изчакайте повече информация, вместо да се събирате на място. Също така имайте предвид, че ако искате да се върнете, ще има тестове и от френската страна”, допълни той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нова мода

Нова мода

23.12.2020 | 09:47

Аз искам да се заразя с новия мутирал вирус Опитах да се заразя със вече стариа модел Не успях въпреки всичките ми напъни Не съм се къпал от миналата Коледа Ръцете не съм си мил с месеци ЩОТО хигиената била важна да не прихванеш вирус Маска не ползвам Ръгам се в калабълъка та дано някой ме зарази Къф е този сиромашки мой късмет Чувам все чорбаджий интелектуалци едни такива с дебели портфейли прифащали вируса Явно си го купуват Значи всичко опира до пари А аз нямам И чуствам че изоставам от модата Нося си едни стари болести като старите ми дрехи Съдба

Отговори
0 0
Бъбу

Бъбу

23.12.2020 | 07:27

Не мога да разбера защо трябва да ги пускаме в страната, били БГ граждани, ами като са такива да си плащат данъците тук. Сега англичаните ще се отърват от тях а те ще дойдат тук да разнасят заразата. Не съм съгласен, като толкова се прехласват пред Лондон толкова ли е трудно да си изкарат там празниците, сега трябва и ние да пламнем с новия мутирал вирус, това ли искаме.

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?