4232

Спипаха мигранти, покрити с алуминиево фолио в камион за България

Двама имигранти, които искали да преминат нелегално в България от Одрин, били с дрехи, покрити с алуминиево фолио, за да попречат на рентгеновото устройство да открие телесната им топлина, но въпреки това били заловени.

DHA

Вчера на граничният пункт Хамзабейли, в окръг Одрин, от който се преминава към ГКПП Лесово в България, бяха заловени двама нелегални имигранти в ТИР. 

Камионът, дошъл на граничния пункт Хамзабейли, е насочен към рентгеновия апарат за проверка. При сканирането в ремаркето на камиона са засечени и заловени двамата нелегални бежанци, които искали да преминат в Европа през България.

Шофьорът на камиона е задържан, а двама нелегални пътника, които са без документи да самоличност, бяха предадени на провинциалната дирекция за управление на имиграцията.

DHA

Води се разследване по случая. Властите се опитват да установят самоличността на бежанците, за да започнат процедура по екстрадирането им от Турция. Срещу шофьорът на камиона е заведено следствие за подпомагане на нелегалната миграция. Изяснява се факта дали нередовните пътници са влезли в превозното средство със значението на водача, или са се вмъкнали докато той е почивал, преди да достигне граничния пункт. 

Със засилването на контрола на българските ГКПП-та с Турция, заради Шенген, през последните седмици се образува около 17 километрова опашка на пътя преди границата

АА

Шофьорите на камиони, които пристигат на турския граничен пункт Хамзабейли, за да преминат в България с товарите, който пренасят от Турция за Европа се оплакват от бавна обработка на камионите от българска страна.

ТИР паркът в Хамзабейли, работи с пълен капацитет и вече е запълнен със 750 превозни средства. Шофьорите се оплакват, че чакат на опашката до границата с часове.

Водачите се жалват, че имат проблем и с нелегалните имигранти които се опитват да се промъкнат незабелязано в превозните средства на опашката. Мигрантите се качват в ТИР-овете като, режат или късат покривалата на камионите. 

АА

Шофьорите се налага да патрулират за сметка на тяхната почивка. 

Тъй като при пристигане на митницата при проверката, ако печатът на камиона е счупен и в шасито на колата има бежанци, средват сериозни санкции.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Асен

Асен

14.03.2024 | 11:00

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст!..Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://mub.me/mens

Отговори
0 2
Колко удобно

Колко удобно

14.03.2024 | 10:33

Пак шофьора на пангара

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?