46

Спипаха един от най-издирваните престъпници в Европа

Испанската национална полиция задържа един от най-издирваните престъпници в Европа. Това се посочва в съобщение за пресата, публикувано от правоприлагащите органи на кралството.

Според тях 37-годишният беглец е бил задържан в провинция Толедо (автономна област Кастилия-Ла Манча). Издирван е от 2014 г. насам. Срещу извършителя е издадена заповед за арест по подозрение в изтезания, отвличане, незаконно притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси, заплахи, телесни повреди и престъпления срещу общественото здраве. Полицията съобщи, че мъжът е част от "една от най-активните престъпни организации в Испания през последните десетилетия", предава БГНЕС.

"Арестуваният е член на една от най-активните престъпни организации през последните десетилетия в Испания и е "експерт" в областта на техническите и компютърните средства", се казва в прессъобщението.

Престъпната организация, към която принадлежи, наред с други дейности, извършва кражба на големи количества наркотици. За тази цел членовете на групата наблюдават пристанищата, през които влизат контейнери с наркотици, принадлежащи на други трафиканти. Твърди се, че арестуваният е отговарял за наблюдението, като е използвал множество технически устройства: честотни скенери, детектори за движение и GPS устройства. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?