Следвайте ни

Спешно тестват италианското правителство за Covid-19

viber icon

Членовете на италианското правителство бяха тествани снощи със спешни ковид-тестове след като стана ясно, че титурярката на вътрешното ведомство Лучана Ламорджезе е болна от коронавирус.

Тя напусна заседанието на кабинета след като Главният лекар на полицията й съобщи положителния резултат от тампона, взет й преди началото на министерския съвет.

Веднага в режим на десетдневна изолоция, независимо от изхода на тестовете им, бяха поставени съседите на Ламорджезе около кръглата правителствена маса – министъра на външните работи Луиджи ди Майо и министъра на правосъдието Алфонсо Бонафеде. Според съобщението на правителствената пресслужба, Всички други членове на кабинета ще бъдат евентуалн поставени под карантина в зависимост от знака „плюс“ или „минус“ на направените им проби. 

 В кратко изявление по телефона за журналисти Лучана Ламорджезе обясни, че не може да каже къде и кога агресивният вирус се бил лепнал за нея. По принцип министърката правела задължителни тестове на всеки две седмици, като освен това преминава през такива и преди заседание на живо на кабинета или при важен разговор и след това с колеги в кабинета си, както и при международни срещи.

Според внимателния анализ на Главния лекр на полицията министърката се е е заразила най-вероятно в домашни условия, независимо от вземаните и в дома й строги мерки срещу вируса-нашественик. Другата възможност е вирусът да е бил лепнат от асимптоматичен неин подчинен асистент, на когото иначе всички  „ковид-показатели“ са в рамките на нормалното, пише Монитор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?