3906

Спечели без да участва?! Как Джо Байдън стана победител в Ню Хемпшир...

Доналд Тръмп стана първият кандидат-президент на Републиканската партия, който печели предварителните избори в първите два щата, в които се гласува за това -  в Айова и в Ню Хемпшир

Тръмп победи (54.8% - 43.6%) във вторник в Ню Хемпшир единствения си конкурент - Ники Хейли, която даде да се разбере, че за разлика от останалите републикански кандидати няма да се предаде бързо.

"Тази надпревара далеч не е приключила", заяви Хейли и поздрави Тръмп с победата. След първите два щата, Тръмп си подсигури 31 делегати, а Хейли - 16. Очаква се Хейли да остане в надпреварата поне до "супервторника" в началото на март, когато гласуват едновременно 15 щата.

Действащият президент Джо Байдън също отбеляза исторически успех в Ню Хемпшир. Той победи, без да участва.

Президентът не фигурираше в бюлетината за първичните избори. Той отказа да участва в изборите след решение на Националния комитет на Демократическата партия, който понижи историческите щати с ранно гласуване Айова и Ню Хемпшир в полза на щати като Южна Каролина, Невада, Джорджия и Мичиган. 

Симпатизантите му в щата обаче започнаха неофициална кампания за вписване на президента, насърчавайки редовите демократи да отидат до урните, за да изразят подкрепата си за действащия президент. Така около 70 на сто от гласувалите демократи вписаха Байдън ръчно в бюлетините и той е победител в тези избори. Второто място с около 20 на сто остана за Дийн Филипс, предаде sega.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?