Следвайте ни

Спасиха момченце от къща на ужасите, играело си със...

viber icon

Полицията в украинската Запорожка област спаси 4-годишно дете след като бе заварено да играе със спринцовки и да търси храна в кофите за боклук. 

Невръстното момченце живеело с родителите си, които били наркомани и често го пребивали от бой.

Украинчето на всеки ден търсело прехраната си в контейнерите, броди по улиците и спи на мръсно и мизерно място, окупиран от бездомници. Детето бе спасено след като съсед подал сигнал в полицията.

Малкото дете често било виждано да ходи с мръсни дрехи из улиците на Запорожие. То не могло да каже къде са родителите му, тъй като не говорело добре. Момчето било видяно да влиза в порутената постройка, в която живеело заедно с родителите си. Когато дошли, полицаите открили детето и семейството му на третия етаж на изоставената сграда.

Очевидци разказват, че помещението, което обитавали било пълно с отпадъци и се носела силна ужасна миризма. Детето пък си играело със спринцовки и фасове.

Полицаите отвели Всеоволод в болница, където било прегледано. Открити са му въшки, обезводняване и простуда. Лекарите съобщили, че детето има редица вирусни инфекции и кожни болести, които предстои да се лекуват.

Родителите му се укривали от социалните служби. Те не са работели, а са се издържали от детските помощи, които харчели за алкохол и наркотици.

Бащата Максим казал, че всичко било наред докато полицията не дошла и не отвела сина им на сила.

Малкият чака с нетърпение майка му да дойде да го посети в болницата, пише новини.бг.

снимки: Фейсбук

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?