71

Спасиха мъж с $2 милиона в куфарче под руините след труса в Турция

 

Спасиха мъж с 2 милиона долара в куфарче под руините след земетресението. Екипите на противопожарната служба към община Газиантеп извършиха издирвателни и спасителни дейности в срутена сграда в град Газиантеп, Източна Турция.

От момента, в който започнали да изнасят парите, екипите заснели операцията с камерите на мобилните си телефони. Те събраха пачките с пари в черен куфар. Пожарникарите, придружавани от екипи за специални операции, предадоха изнесените долари на полицията.

Ръководителят на противопожарната служба на община Газиантеп Джафер Йълмаз заяви, че тези дни често се сблъскват със ситуации, при които откриват пари, злато и ценни бижута и предмети.

„Първо се опитвахме да спасим живота на гражданите в останките. Междувременно много ценности останаха в останките след фаталните трусове от 6 февруари. Нашите приятели пожарникари с приоритет спасяват животи. След това те предават намерените ценности на силите на реда и на собствениците им. Тези дни толкова много неща се случват, това е само един пример. Ние доставяме всички ценности, които намираме, на безопасно място. Сега е ден на солидарност и единство", заяви Йълмаз.

Пожарникарят Дерде Бозгейик сподели, че по време на претърсване на разрушена сграда са намерили и са извели човек.

Бозгейик допълни: „Човекът имаше долари със себе си.  Взехме ги и ги предадохме на нашия началник на екипа. След това екипите за специални операции на полицията дойдоха на мястото и направиха разследване. Оказа се, че те бяха около 2 милиона долара."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Аман вече, от пътя ги прибирам

Аман вече, от пътя ги прибирам

18.02.2023 | 11:12

Браво на,, турчина,, държал яко куфара, ама няма да му стигнат и за една къща за,, коптор,, да...

Отговори
3 2

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?