49

Спасиха бебе с 3 крака и два полови органа в Турция

Бебе с 3 крака и два полови органа се роди в град Шанлъурфа, Източна Турция, преди 45 дни, съобщи ежедневникът Хюриет. Необикновеното пеленаче веднага беше прехвърлено в университетската болница в град Харан, Източна Турция. Там му бяха проведени детайлни прегледи и изследвания от екип под ръководството на неврохирурга д-р Гюляра Чийдем и детския хирург проф. д-р Мехмет Емин Бьолекен. 

Неврохирургът на университетската болница в Харан д-р Чийдем заяви, че трите крака на бебето са били активни.

„Такива случаи са изключително редки, но по-интересното е, че и трите крака на бебето бяха активни и нервите бяха свързани.

Миналата седмица бе направена операцията, продължила 5 часа, при която бяха коригирани аномалиите.

При анестезията не са подадени мускулни релаксанти, за да не се прекъсне функция на крайниците. Чрез свързването на бебето към устройството за невронаблюдение всеки мускул и нерв са били контролирани и процедурите са извършени стъпка по стъпка. Третият крак и пениса, които е бил недоразвит във вътрешните органи, са отстранени успешно.

Хюриет

Д-р Чийдем заяви, че ще бъде направен генетичен скрининг, за да се разбере причината за състоянието на бебето. Специалистите предполагат, че бебето е родено по този начин, но е щяло да бъде сиамски близнак.

Новороденото все още е под лекарски контрол. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

23.08.2022 | 01:34

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. За контакт: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?