Следвайте ни

Спасиха 13-годишна, отвлечена, омъжена и помохамеданчена

viber icon

13-годишна пакистанка, която бе отвлечена, омъжена по принуда и принудена да приеме исляма, вече е свободна, предаде Aleteia.org.

44-годишният мюсюлманин Али Азхар бе задържан по обвинения в отвличане на 13-годишната Арзо Рая. Съдът преди това разкритикува ролята на полицията, че не спазва дадените заповеди относно защитата на детето и обяви, че е инструктирал полицията да продължи разследването на случая и да направи тест, за да се определи възрастта на момичето. След отвличането на Арзо родителите ѝ подават сигнал за отвличане.

Но предполагаемият съпруг Али Азхар се защити, като каза, че момичето е на 18 години и че тя свободно е приела исляма и се е омъжила за него без принуда. Но родителите представиха свидетелство за раждане на момичето, потвърждаващо възрастта ѝ. Различни християнски организации и организации за защита на правата на жените също взеха отношение по този въпрос, призовавайки съда да освободи момичето и да накаже похитителя. Организацията „Помощ за Църквата в нужда“ (ACN) помогна за освобождаването на католическото момиче.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?