4232

Солидарна с Палестина: Грета Тунберг избесня по време на климатичен протест

Шведската климатична активистка Грета Тунберг отново изрази солидарността си с народа на Газа по време на климатичен протест снощи

Тя скандираше "няма климатична справедливост на окупирана земя", предаде ДПА.

"Като движение за климатична справедливост трябва да се вслушваме в гласовете на потиснатите и на тези, които се борят за свобода и справедливост. В противен случай не може да има климатична справедливост без международна солидарност", каза тя, цитирана от БТА.

След това Тунберг предаде микрофона на жена, носеща палестински шал, която заяви, че Израел "извършва геноцид" в страната ѝ и умишлено атакува болници и цивилни.

Мъж скочи на сцената пред камерите, грабна микрофона от Тунберг и заяви: "Дойдох тук за климатичен протест, а не за политически възгледи".

Тунберг, която носеше традиционния черно-бял палестински шал, призова участниците да запазят спокойствие, преди да си върне микрофона.

Шведската активистка вече направи подобни изказвания, в които отправи критики срещу израелската обсада на Газа на протест миналия месец и беше критикувана, че не е споменала и израелските жертви на клането на "Хамас" от 7 октомври, при което загинаха около 1200 души, отбелязва ДПА.

Организаторите на снощното събитие заявиха, че в него са участвали около 85 000 души, което го прави най-голямата демонстрация от този вид в Нидерландия досега.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Това момиче не се страхува да изрази мнение. С името си.

Това момиче не се страхува да изрази мнение. С името си.

14.11.2023 | 17:56

А симпатизантите на израелския геноцид сте анонимни участници в регионален сайт. Може би по инстинкт свързвате Израел с изветрялата борба с комунизма? Вече сме в 2023 обаче.

Отговори
2 0
пишещ

пишещ

14.11.2023 | 13:09

Две водоплаващи птици - грета и лена...........

Отговори
2 2
Целият свят

Целият свят

14.11.2023 | 05:56

превъзнасяше тая тъпа гъска, която се оказа крайно-лява терористка.

Отговори
7 3
Спокоен

Спокоен

14.11.2023 | 06:18

А на мен винаги ми е било интересно, защо Грета никога не се появи на климатичен протест в Русия, Китай или Иран.

Отговори
7 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?