49

Смут на Острова: Пазили в тайна няколко часа смъртта на кралицата

Кралица Елизабет Втора не е починала, когато бе обявено с официалното съобщение, а няколко часа по-рано. Лиз Тръс е била информирана за смъртта на кралицата в 16:30 ч. Новината бе съобщена на нацията два часа по-късно на същия ден - в 18:31 ч. 

В официалното изявление от Бъкингамския дворец се казва: „Кралицата почина мирно в Балморал този следобед. Кралят и кралицата ще останат в Балморал тази вечер и ще се върнат в Лондон утре."

Министър-председателят Лиз Тръс беше в Камарата на общините, когато научи новината за сериозните здравословни проблеми на кралица Елизабет, съобщава Peоple. 

На кадри от дебата се вижда как бележка, вероятно за здравословното състояние на кралицата, се подава на заместник-лидера на лейбъристите Анджела Рейнър, докато лидерът на лейбъристите Киър Стармър говори. Малко след това се вижда как Тръс и Стармър напускат залата.

В своето официално обръщение Лиз Тръс описа кралицата като "духът на Великобритания". След това се обърна към крал Чарлз III, наследникът на кралица Елизабет Втора, с думите: "Днес короната се предава, както е правено повече от хиляда години, към нашия нов монарх, Негово Величество крал Чарлз III".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
комунист

комунист

10.09.2022 | 06:38

Монархистите леят сълзи и сополи за една жена в името на която са избити милиони невинни хора по света от Индия до Канада, Южна Америка и Африка за да живеят охолно шепа търтеи на земята.Да не забравя апъртейда в Южна Африка.Попречено е на десетки страни и народи по света да живеят нормален живот по тяхни си правила.Една грабителска власт ограбваща богатсва и създала една империя на съвременото робство обявила се за богопомазана. И все пак лека и пръст.Никой не е вечен!

Отговори
5 0
Тракия

Тракия

09.09.2022 | 17:09

Когато възкръсне кралицата, тогава ще го обявяват.

Отговори
7 2
Спазвали са протокола

Спазвали са протокола

09.09.2022 | 16:48

Интересно ще е кога ще обявят кончината на джуджето путин? Днес е заспал на конференция яко надрусан с антидепресанти и вудка. Дали това е наистина путин или някой гримиран двойник, вечно ще се чудим. На кралицата кралска смъ.рт а на кучето, кучешка!

Отговори
8 15

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?