49

Смразяващо: Хуси танцуват на отвлечения кораб с двама българи

Йеменските бунтовници хуси публикваха видео, на което танцуват върху палубата на отвлечения кораб "Galaxy Leader". На борда му има и двама похитени българи.

Клипът показва група въоръжени мъже, които изпълняват танц на победата на похитения на 19 ноември кораб", предаде Times of Israel.

Една от основните причини, по които хусите са смятани за опасни, е че те не представляват държава, а религиозна армия.Израелската армия съобщи в края на миналата седмица, че корабът, заловен от хусите близо до Йемен, не е израелски и сред екипажа му няма израелци. „Завземането на товарен кораб от хутите близо до Йемен в южната част на Червено море е много сериозен инцидент с глобални последици. Това е кораб, който напусна Турция и се насочи към Индия с екипаж от цивилни от различни националности, без израелци. Това не е израелски кораб“, съобщи армията в канала си в Telegram.

 Става дума за товарен кораб, отдаден под наем от британска на японска компания. Според други сведения корабът под бахамски флаг е регистриран на британска компания, която е частично собственост на израелския магнат Абрахам Рами Унгар. Корабът е бил нает на японска компания по време на отвличането.

Сред екипажа на борда на кораб има различни националности - украинци, българи, филипинци и мексиканци, но не и израелци, предаде АФП.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
1 път хуСи, после хуТи

1 път хуСи, после хуТи

25.11.2023 | 07:26

Кое е правилното?

Отговори
0 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?