Следвайте ни

Смразяващо! Нищят мистериозната смърт на българка в Кипър

viber icon

Вчера в Кипър, в Героскипу, окръг Пафос, бе поредното изслушване по криминалното дело за смъртта на Петрана Милчова Николова, нахапана от кучета. Това съобщават от bg-voice.com.

В предишно заседание на съда съдебният лекар Николас Караламбус е свидетелствал, че открил 14 рани по тялото на българката, повечето в областта на главата и ръцете, които приличат на ухапвания от кучета и че всички патолози са съгласни, че жената е починала в следствие на хеморагичен шок заради атаката от животните.

Милчова е намерена ранена в поле в района на Героскипу на 22 февруари. Раните й са били смъртоносни.

Обвиняем по случая е мъж, собственик на два ротвайлера.
 
Той пледира невинен и каза, че домашните му любимци са приятелски настроени и не са агресивни, както и че не били хранени със сурово месо. Мъжът, който е на 27 години, обаче се е признал за виновен за притежание на кучета без нужното разрешително.

В деня на инцидента той отишъл на гости на дядо си и когато се върнал намерил окървавената българка и се обадил да извика линейка.

Мястото било близо до дома му и гаража му, в който той имал сервиз за коли.

Освен двата ротвайлера мъжът имал и други кучета. Той признал, че ги държал свободни, но те го слушали. Край гаража му се въртели и бездомни кучета.

Досега нямало оплакване от ротвайлерите, а само от едното от другите му кучета, което ухапало дете по крака преди година. Защитата каза, че въпросното куче било доведено в дома на клиента им за кратко  – само за  пет дни.

По случая са направени няколко патологични експертизи, включително от експерти от Гърция и Англия. Обвиняемият е пуснат под гаранция, предал е на властите международния си паспорт и трябва да се явява в полицейското управление всеки ден.

Защитата настоява, че раните са причинени от селскостопанска техника.

Може би Милчова първо е ударена от машина и след това ухапана от кучетата, твърдят адвокатите. Тази версия се появи още на първото заседание на съда, но тогава съдебният лекар отхвърли подобна теза.

Вчера обаче свидетелства патологът на защитата – Мариос Матсакис, който каза нещо различно.

“Тя е била нахапана от едно или няколко кучета, но има и други наранявания, които са от друг източник и може да са причинени от машина”, обясни в съда той. Той каза също, че Милчова може да е ранена от предполагаемата машина на друго място, не там, където е била намерена.

Милчова е на 46 години. Пристигнала е в Героскипу със съпруга си и си търсела работа. Живеела близо до дома на обвиняемия.

Коментари (1)

киприда

киприда

09.08.2019 | 16:52

То ли еще будет...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?