Следвайте ни

Смъртните случаи от нелегален алкохол в Турция стигнаха 50 за седмица

viber icon

От миналата седмица се съобщава ежедневно за смъртни случаи в цяла Турция и тази тенденция се дължи на употребата на метилов алкохол при нелегалното производство на алкохол в страната. Само за седмица броят на загиналите достигна 50.


Експертите казват, че повишаването на цената на етиловия алкохол е накарало нелегалните производители да го заменят с метилов алкохол, но това доведе до риск от смъртни случаи или сериозни увреждания след консумацията на ментетата. А високите мита за алкохола в Турция, прави по-атрактивна търговията с нелегално произведени алкохолни напитки. 


Най-много жертви са в западната провинция Измир, където смъртните случаи от 9 октомври нараснаха до 21. В Истанбул загинаха 10 души, докато други смъртни случаи са регистрирани в южната провинция Мерсин, централната провинция Кърккале, западните провинции Мугла и Айдън и северните провинции Трабзон и Зонгулдак.


Полицията задържа 227 заподозрени в национални операции от 9 октомври до днес заради смъртните случаи, като срещу 63 от заподозрените са повдигнати обвинения и остават в ареста. Те могат да бъдат обвинени в непредумишлено убийство. 


Силите за сигурност иззеха тонове алкохол и оборудване за производство на алкохол в операции след съобщенията за първите смъртни случаи. Само в сряда при операции са иззети 3232 литра нелегален алкохол. Полицията също засили проверките на алкохолни магазини, продаващи фалшиви лицензирани напитки.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?