71

Смъртна опасност: Пехотни мини плуват в Днепър след взривената стена на "Каховка"

Пробивът на язовирната стена може да има върху околната среда катастрофални последици

 

Международната хуманитарна организация CARE предупреди, че противопехотни мини плават във водата, отприщена от срутването на стената на язовир „Каховка” в южната украинска област Херсон, предава Си Ен Ен.

„Районът, където беше язовир „Каховка”, е пълен с противопехотни мини, които сега плават във водата и представляват огромен риск”, заяви директорът на CARE за Украйна Фабрис Мартин.

Той също отбеляза „катастрофалните последици”, които пробивът на язовирната стена може да има върху околната среда.

Мартин отбеляза, че в река Днепър са изтекли тонове машинно масло и могат да изтекат още.

„Поне 150 тона нефт са изпуснати в река Днепър и има риск от по-нататъшно изтичане на повече от 300 тона”, каза Мартин.

„Това може да доведе до изчезването на Националния природен парк Нижниоднипровски, който покрива повече от 80 000 хектара защитена земя”, предупреди Мартин, цитиран от vesti.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Единият върви та лъже, другият подире му - маже!

Единият върви та лъже, другият подире му - маже!

08.06.2023 | 13:40

Леткат си под нашето небе американски военни самолети и от време на време ръсват ту тук, ту там, повечко сребърен йодид. Заради това ту тук, ту там, над определена област се излива огромно количество дъжд и някое от селищата в нея бива залято с бедствени количества придошла вода. Пострадалите хора си мислят, че господ им е изпратил наказание и не допускат, че англоамериканските протестанти пак са си играли на господ, както са го правили и го правят по целия свят. Но ако питате американския „посланик”, те по никакъв лош начин не се бъркат във вътрешните ни работи, а само по „добър” - плащат на „медиите” за да ни заглавикват с гл.упости и дезинформации.

Отговори
0 1
Нъл Така Де

Нъл Така Де

08.06.2023 | 02:49

И От кога и от кой времена думичката ЧИИИИИИИФУТ стана НЕЦЕНЗУРИРАНА и ОБИДНА дума или израз Дали не е от ония времена на пъкленото нагло подло предателско дело на оня Юда И днес наследниците му достойни нагли предатели сребролюбци със помоща на съвремената им цензурна машина и изкусният им нагъл и подъл ентелект трият и крият чииииииифутската си нагла същност ЧИИИИФУТ името на позора

Отговори
0 1
Нъл Така Де

Нъл Така Де

08.06.2023 | 02:29

Магарев ша ги води чииииифутите напреш към Обетованата земя Украйна Рай за чиииииифутската ционистка пасмина

Отговори
0 1
Че те едни се заканваха да хвърлят атомни бомби

Че те едни се заканваха да хвърлят атомни бомби

07.06.2023 | 23:18

И не само върху Украйна. Даже имат едни весели песнички. На подводной лодочке с атомным моторчиком Да с десятком бомбочек под сотню мегатонн Пересек Атлантику и зову наводчика: «Наводи, — говорю, — Петров, на город Вашингтон!»

Отговори
2 3
Митьо Шопа

Митьо Шопа

07.06.2023 | 23:12

Мините са ПРОТИВОПЕХОТНИ а не ,,пехотни".

Отговори
3 1
Мати Украйна

Мати Украйна

07.06.2023 | 22:28

Председателят на „Мати Украйна“ Олена Коцева обяви, че търсят помощ за бедстващите хора след взривената от окупатора Каховска ВЕЦ. Ето какво написа Коцева на страницата си във Фейсбук: „Скъпи приятели! Моля за помощ всички! Знаете че руЗЗките тероpисти са взривили Каховската ВЕЦ и сега водата от Каховското водохранилище, нивото на което достигна до максимални нива, залива населени места. Това зверство отдавна е планирано. И ако някой от вас има с нещо да помогне от списъка, моля ви помогнете!!!! Нашите партньори от Черновци, с които работим от самото начало на пълномщабната агресия на руЗЗЗия срещу Украйна, ще заминават в пострадалите региони (Херсонска и Миколаивска област) и ни помолиха да им помогнем! В Украйна спешно се нуждаят от следните неща (виж списъка по-долу) и ако случайно имате нещо в наличност и можете да ги дарите - ще ви бъдем много благодарни, защото има много хора и животни в беда. Те остават БЕЗ НИЩО, защото домовете им са под вода, а руските фашиcти продължават да ги обстрелват, за да пропречат на евакуация на мирното население! Утре ние товарим нашият микробус, който ще потегли в петък сутринта рано за Черновци. Ситуацията е патова и е важно да се реагира бързо! А нашият екип няма да успее да обиколи магазините, за да се справим с тази задачка! Ето и спъсъкът: 1) термоодеяла (термофолио- има ги по ловджийските магазини като Декатлон, Вип и др. ); 2) надуваеми лодки , 3) спасителни жилетки , 4) СУХА храна (гранули) за котки и кучета. Ако можете да помогнете с нещо, носете го в нашият център на ул. Царибродска 136-142! Утре ще бъдем там до късно! Най-малко до 20:00 ще ни намерите на адрес!“

Отговори
16 3
Чамодани и за Украйна

Чамодани и за Украйна

07.06.2023 | 23:25

при твоя мат бляд!

Отговори
2 7

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?