Следвайте ни

Смърт в Зимбабве: Антракс уби 11 слона

viber icon

Антракс е вероятната причина цели 11 слона да умрат за няколко дни в Зимбабве, пише в Зимбабве, позовавайки се на местни медии. 

Разследването на смъртта на животните продължава, но ветеринарните лекари подозират заразяване с антракс като една от вероятните причини, съобщи Тинаше Фараво, говорител на Националните паркове и управлението на дивата природа на Зимбабве.

"Слоновете бяха открити мъртви в горите на Пандамасуе. Лекарите са на място и подозират антракс", написа Фараво в Twitter.

В съседна Ботсвана също бяха регистрирани стотици необясними смъртни случаи на слоновете. Първите от тях бяха в северната част на Ботсвана на 11 май. До юли броят им нарасна до 350. Точната причина за масовите смъртни случаи все още не е известна. Животните са били намерени недокоснати, което напълно изключва вероятността да са убити от бракониери. По-нататъшното разследване разкри, че смъртните случаи не са резултат нито от антракс, нито от човешко отравяне. Подозренията са, че бозайниците може да са имали неврологични увреждания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?