Следвайте ни

Случайност? Аварираха 2 самолета на германски министър

Не за пръв път по време на задгранични визити Маас е закъснявал по технически причини

viber icon

Техниците от германските военновъздушни сили, обслужвали полета на външния министър Хайко Маас до Ню Йорк, отстраниха повреди на два правителствени самолета, открити в едно денонощие. Това съобщи пресслужбата на ВВС, цитирана от ТАСС.

Преди излитането от Берлин вчера се повредила вентилационна клапа на крилото на правителствения „Еърбъс” А321. Маас отпътува с друг самолет, като полетът му закъсня с половин час. А при дозареждане с гориво в Рейкявик се наложило да бъде поправена системата на резервния самолет, използвана за целта, което доведе до ново закъснение.

В Ню Йорк Маас ще участва в заседание на Съвета за сигурност на ООН за защита на цивилните при въоръжени конфликти. След това германският външен министър ще отпътува за Канада, за да продължи заедно с канадската си колега Кристия Фрийланд работата по своя проект „Съюз за мултилатерализъм”.

Не за пръв път по време на задгранични визити Маас се е сблъсквал с проблеми със самолетите. През февруари Маас трябваше да направи принудителен престой в столицата на Мали, Бамако, и да чака 20 часа, докато пристигне резервен самолет.

През май германският външен министър пристигна със 70 минути закъснение на първото си посещение в България заради неизправност на самолета.

През юни самолетът му имаше проблем с една от гумите си при кацане в Ню Йорк и той пропусна началото на заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?