4020

След земетресението в Япония: 5-метрово цунами, хиляди без ток, спря и влакът стрела

Няма данни за неизправности в атомните електроцентрали в Япония след земетресението с магнитуд 7,4 по Рихтер, предаде АФП.

"Потвърдено е, че засега няма аномалии в АЕЦ "Шика" и в други централи", заяви говорителят на правителството Йошимаса Хаяши.

Японската метеорологична агенция издаде предупреждение за цунами по западните крайбрежни райони на префектурите Ишикава, Ниигата и Тояма. В радиус от 300 км. от епицентъра на земетресението има опасност от вълни с височина до 5 метра.

Цунами с височина до 5 метра се движи към Ното в префектура Ишикава. Вълни с височина над 1 метър вече удариха крайбрежието на град Ваджима в префектура Ишикава.

Японските власти призоваха хората в заплашените региони да се преместят на по-високи места.

Около 33 500 домакинства са останали без ток в района на епицентъра на поредицата от силни земетресения в Централна Япония,. Междувременно няколко основни магистрали бяха затворени, предаде АФП.

Преустановени са и услугите на влака-стрела Шинкансен между Токио и епицентъра на труса, съобщиха от Японските железници.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ОтКадяНаКадя

ОтКадяНаКадя

01.01.2024 | 12:50

Жабчетата масово не знаят, че краварете са им пуснали през август 1945г. двете атомни бомби и все още считат, че това е сторил СССР(Русия). Дано Буда често напомня за себе Си, за да проумяват, макар и бавно .

Отговори
6 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?