71

След смазващата победа на националистите: Македония поема към сближаване със Сърбия, Русия и Китай

Очаква се пряка конфронтация със съседите и противопоставяне на Брюксел и европейските ценности, заяви Милен Керемедчиев

 

РСМ категорично се разделя с пътя си за своята европейска интеграция.

Това каза пред БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и на икономиката.

Според него Северна Македония поема по познатия ѝ вече път на сближаване със Сърбия, Русия, Китай и Унгария, на пряка конфронтация със съседите и "противопоставяне на Брюксел и европейските ценности".

"Новоизбраният президент на страната Гордана Силяновска е юрист и много добре знае, че развалянето на споразумения ще поведе страната в съвсем различна посока и ще има сериозни последици", посочи той относно анонсираното от Скопие преразглеждане на договорености на страната с Гърция и ЕС.

"В РСМ има затвърдени не само антибългарски, но и антиевропейски настроения", отчита Керемедчиев.

"Реториката ще бъде смекчена, но политиката, която ще води ВМРО-ДПМНО, ще продължи. Антибългарските нагласи, настроения няма как да бъдат изкоренени. Ние достигнахме дъното на нашите двустранни отношения и не виждам как това ще се подобри", коментира той в предаването "Преди всички".

Подадената от България ръка ще остане увиснала във въздуха и няма да бъде поета от македонските управляващи, смята Милен Керемедчиев.

По думите му, "България няма накъде да отстъпва" и оттук нататък трябва да имаме "изключително твърда и последователна политика", защото в Скопие смятат, че страната ни има слаби позиции като член на ЕС и те могат да бъдат променени под натиск.

 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
989

989

10.05.2024 | 14:59

браво, сърбия отдавна е с по-висок стандарт от бг колонията

Отговори
2 8
комунист

комунист

10.05.2024 | 13:59

До две години Македония ще е дръпнала така че ще им завиждаме.

Отговори
1 11
Македонче убаво

Македонче убаво

10.05.2024 | 13:46

Македонски историк разказвал на български:Александър Македонски е нашия праотец,на народа ,на културата,на земята и ние макетата сме достойни негови наследници.....българския историк го погледнал и попитал...аве колега ,вярно ли че Александър Македонски по исторически данни бил педераст.....Македонеца се ококори и казал ...Ааа то всички гърци са такива!.....-ей тва са макетаа крадци на история и област останала и взета от западни покрайнини на България....

Отговори
9 0
Да припомним

Да припомним

10.05.2024 | 13:34

Когато шиптърите бяха на косъм от това ,да завладеят цяла Македония, ''бугарите'' дадоха и малкото си въоръжение на Скопие. А те го препродадоха на Грузия,Украйна и някои африкански страни. Танкове,артилерия,самолети. Защо? Да им се отнемат българските паспорти на всички. Това ще е справедливо.

Отговори
10 2
пишещ

пишещ

10.05.2024 | 12:54

маке-политиците още не са осъзнали,че са едно л???о от муха на световния глобус!

Отговори
13 0
UDBA

UDBA

10.05.2024 | 12:17

Националисти...с червени байраци!

Отговори
17 0
То не става само с пари, трябва и акъл!!!

То не става само с пари, трябва и акъл!!!

10.05.2024 | 12:01

Харесва ми, че са против ес и нато. Така вероятността "супердемократите" да успеят да ги насъскат срещу нас става по-малка.

Отговори
6 7
вето

вето

10.05.2024 | 11:56

Разправяйте , че сте северноМАКЕДОНЦИ ! Само българи могат да мразят така и да са толкова зомбирани и с промити мозъци ! Вие , драги , сте си баш българи и предпочитате да умрете , но не и да го признаете !

Отговори
18 0
Батко

Батко

10.05.2024 | 11:52

Вето до дупка, мръсни и продажни макета!

Отговори
19 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?