49

След смъртта на Елизабет II: Уилям и Кейт смениха титлите си в социалните мрежи

Смъртта на кралица Елизабет Втора направи сина й крал на Обединеното кралство, но също така смени и титлите на част от главните членове на фамилията Уиндзор. Принц Уилям наследява от баща си и още една титла - принц на Уелс, която традиционно се дава на наследника на трона. Това обаче вероятно ще се случи на по-късен етап или след церемонията по коронацията на новия крал. Самият Чарлз носеше титлата принц на Уелс от 1958 година, когато тя му бе дадена от Елизабет II.

Арчи и Лилибет - принц и принцеса?

И още една значителна промяна. Като внуци на действащия крал, децата на Меган и Хари най-сетне ще могат да се титуловат принц Арчи и принцеса Лилибет. 

 

титли

Новите титли

Още в първите часове след кончината на Нейно Величество, принц Уилям и Кейт Мидълтън смениха имената си в социалните си мрежи. До момента те бяха херцози на Кеймбридж, но сега към тази титла добавят и херцог и херцогиня на Корнуол. Като пряк наследник на британския трон, Уилям наследява тази титла от баща си. И така Кейт и съпругът й вече са херцози на Кеймбридж и Корнуол.
 

Кейт и принц Чарлз
Само до преди ден това име носеха Чарлз III и кралицата-консорт. За разлика от покойната принцеса Даяна,  която беше широко известна като принцесата на Уелс, Камила строго се придържаше към титлата си на херцогиня.

Кралица Елизабет Втора и принц Чарлз в двореца Уиндзор, април 1969 година
Guliver/Getty Images
Принц Хари Меган Арчи
Gulliver/Getty Images

Херцозите на Съсекс многократно са споделяли недоволството си, че наследниците им не са получили кралски титли. Меган дори обяви, че е била шокирана, когато е научила, че Арчи няма да има охрана, защото няма титла и дори предположи, че решението е взето поради неговата смесена раса. Не е изключено обаче кралят да реши да лиши от титлите двете си внучета, които живеят с родителите си зад Океана. Меган Макръл и принцът се оттеглиха по собствено желание от ролята си на активни членове на кралската фамилия.

След смъртта на кралицата, принц Хари става пети в линията по онаследяване на трона. Арчи и Лилибет се нареждат съответно на шесто и седмо място.

С указ на крал Джордж Пети от 1917 г. титлите принц и принцеса са ограничени до децата на монарха, децата на синовете на монарха и "най-големия жив син на най-големия син на принца на Уелс", който в наши дни е принц Джордж, синът на принц Уилям.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?