4232

След силните земетресения в Турция термалната вода се повиши с 4 градуса СНИМКИ

След серията от силни земетресения миналата седмица, магнитудът на някои от които достигна от 5.6, 4.0, 4.4 и 4.1 в Токат, температурата на водата от термалния извор Сулусарай се повиши от 50 градуса на 54 градуса и скоростта на потока й се увеличи.

DHA

Кметът на район Сулусарай в окръг Токат, Северна Турция, Давут Къличи отбеляза, че дебита на горещата изворна вода, която има история от 2 хиляди години, се е увеличил осезателно в последните дни.

DHA

Кълъч сподели за Агенция Демирьорен (DHA): „При измерванията, направени след земетресенията, беше установено, че има 4-градусово увеличение на горещата изворна вода. Температурата, която беше 50 градуса, сега е 54 градуса. Нямаше такава температура до сега. И преди се беше случвало да се увеличи и да се понижи с 1-2 градуса сезонно. Но никога не е имало увеличение от 4 градуса.

DHA

След земетресението не са открити щети в съоръженията на нашия спа център. Нашите граждани могат лесно да се възползват от здравни услуги.

DHA

Учените споменаха, че това може да се случи след земетресението", заключи той.

Земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер, което стана в квартал Сулусарай в града преди 3 дни, причини щети на много сгради в областта, а последвалите трусове предизвикаха паника сред населението в Черноморският регион на Турция.

DHA

След земетресението, което засегна и Йозгат, обучението беше спряно за 1 ден в Токат и три района на Йозгат.

Повишаването на температурата на горещата изворна вода в Сулусарай разкри необходимостта от по-нататъшно изследване на подземните водни ресурси и геотермалните дейности и в други турски области.

DHA

Властите предприемат необходимите предпазни мерки за сигурността на инфраструктурата и туристическите зони в региона.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?