49

След шофирането с джапанки: Ето за какво още глобяват 100 евро в Гърция

След като Гърция от години глобява за шофиране с джапанки, сега е в сила нова разпоредба - да не се кара с дебело палто или друга обемна дреха. Глобата за неспазването ѝ е 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни

 

Съгласно член 13, параграф 2 от Правилника за движение на Гърция, водачът на автомобила е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си, за да могат свободно да извършват всякакви маневри, необходими за безопасно движение по обществен път, съобщава Bulgaria ON AIR.

Въпреки че не е ясно как точно шофьорите ще постигнат пълна свобода на движение, тъй като не се казва какво облекло е позволено да носят по време на шофиране, това означава, че трябва да се возят с дрехи, които не ограничават движенията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, докато носите яке или палто, има вероятност да бъдете глобени от КАТ, като част от потенциална проверка и ако попаднете в инцидент с ограничително облекло и се окаже, че то е допринесло за инцидента, тогава нещата стават още по-сложни.

Глобата за нарушаване на разпоредбите на параграф 2 на член 13 от Кодекса за движение по пътищата е както парична, така и административна. Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни.

Въпреки това, предвид известната лоялност на гръцката полиция към нарушителите, има надежда, че тази доста абсурдна клауза от правилата за движение ще се използва изключително рядко, освен ако нямате личен конфликт с полицай.

 

 
 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
rtyty

rtyty

03.12.2023 | 18:51

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----~~>> http://mub.me/keto

Отговори
0 2
Zambol

Zambol

03.12.2023 | 16:34

Това е като виц.

Отговори
7 0
Симо

Симо

03.12.2023 | 16:16

У нас трябва да глобяват по 500 лева ако си с ханцунг

Отговори
12 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?