1553
Следвайте ни

След серия натравяния: Русия предлага храна срещу домашни ментета

viber icon

В Русия предлагат храна срещу домашен алкохол
Властите в централна Русия заявиха днес, че предлагат храна в замяна на алкохол, след като 34 души починаха от ментета, съдържащи силно токсичен метанол.

Смъртните случаи са последните в Русия, причинени от консумацията на евтин заместител на алкохол и това е проблем в страна, в която 21 милиона души живеят под прага на бедността.

В района на Оренбург, на около 1500 километра югоизточно от Москва в южния град Урал, 67 души бяха приети спешно в болница след консумацията на домашен алкохол само през последната седмица.

Тридесет и четири от тях са починали, според изявление на местните власти, цитирано от АФП.

Тестовете показват, че жертвите са консумирали алкохол, съдържащ метанол, който за разлика от етанола - обичайната съставка на високоградусовите алкохолни напитки, е силно токсичен и може да причини слепота дори в много малки дози.

В някои случаи концентрацията в организма на жертвите е била три до пет пъти по -висока от смъртоносната доза.

Тъй като количеството вече продаден менте алкохол е неизвестно, властите в района предлагат на жителите на източната част на региона Оренбург хранителни стоки от местни супермаркети в замяна на „алкохолни напитки със съмнително качество“.

Цената на предлаганите храни е "няколко пъти по -висока от тази на конфискувания алкохол", се казва в изявлението на властите

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?