Следвайте ни

След нов доклад: Пълна мистерия обви гибелта на Петр Келнер

viber icon

Смъртта на собственика на bTV – милиардерът Петр Келнер е обвита в мистерия. Според предварителния доклад, публикуван от Националният борд за безопасност на транспорта (NTSB) за катастрофата с хеликоптер в Аляска, няма видна причина, поради която машината се е разбила, пише bg-voice.com.

При инцидента загинаха петима души, в близост до ледника Кник в края на минали месец. Сред тях беше и Келнер.

Докладът проследява събитията от излитането на хеликоптера до разбиването му. Метеорологичните условия по това време са били идеални за полет.
„Кой, какво, кога и къде? Това са въпроси, на които тепърва ще търсим отговорите. До момента няма логична причина, която да е довела до катастрофата“, каза шефът на NTSB в Аляска Клинтън Джонсън.

Разследващите са проследили целия маршрут на хеликоптера,  на който са били Петр Келнер, пилотът Зак Ръсел, Шон Макменами, Грек Хармс и Бенджамин Лароша.

Според GPS-системата на машината, тя не е минала през нито един район, в който е имало буря или опасни условия за летене. Въпреки това, хеликоптерът се е разбил.

Вертолетът е напуснал летище Васила в 14,40 часа. Минути по-късно е качил пасажерите, които са били до близкото езеро, след това се е насочил към пистите, където те е трябвало да карат ски.

Хеликоптерът е летял на ниска височина. Това предполага, че е трябвало да вземе скиорите от подножието на хълма и отново да ги качи горе, където те да се спуснат за пореден път.

Именно при последното издигане до върха на пистата, се е случила и трагедията. Според GPS системата на хеликоптера, той се е задържал на една точка за около 3 минути. Това е и мястото на разбиването.

Заради забавянето, от фирмата оператор веднага са потърсили връзка с пилота. Той не отговорил. Около 20 часа вече било ясно, че машината се е разбила, пише blitz.bg.

Притеснително било, че останките са открити на много голямо разстояние от мястото, където е бил маркиран първоначалния маршрут.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

службите

службите

17.04.2021 | 11:27

Милиардерите никога не загиват случайно.

Отговори
5 1
поаро..

поаро..

17.04.2021 | 10:30

защо не допускате ГЕШЕВ !!!! няма да има мистерии всичко ще е ясно....блестящ прокурор...блестящ по разкриване на международни агенти еле руски... та един "случая келнер "ще му се опъне..., даже и сервитьорка ще има...

Отговори
8 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?