3906

След кървави боеве: Русия превзема Авдеевка, евакуират украинците

Убит е командир на украински националистически разузнавателен отряд

Взето е решение служителите на комуналните услуги от Авдеевка да бъдат евакуирани. На населението, което все още остава в града, също се препоръчва да напусне. 

Това е заявил началникът на градската военна администрация на Авдеевка Виталий Барабаш, цитиран от "УНИАН".

„Жалко е да го призная, но Авдеевка все повече заприличва на място от постапокалиптични филми или... на Мариинка, напълно унищожена от руснаците“, казва той.

Барабаш отбелязва, че руските сили всеки ден превръщат Авдеевка в лунен пейзаж, затова е решено да бъдат евакуирани комуналните служби, които доскоро се опитваха да поддържат живота на града.

„Така че сега не моля, настоятелно препоръчвам да напуснете Авдеевка, защото руските ракети и снаряди не щадят никого и нищо, каквито и възгледи да поддържате!", казва Барабаш.

Руските войски в боевете край Сватов са унищожили командира на украинския националистически разузнавателен отряд „Бешкетники Сирка“ Иван Щеголев, известен под позивната Щегол, съобщават световните издания.

Според информацията, още през 2016 г. Щеголев се присъединява към батальона на украинските националисти „Десен сектор“ и се бие под ръководството на унищожения по-рано Дмитрий Коцюбайло с позивна Да Винчи.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Как се използват думите

Как се използват думите

27.03.2023 | 14:01

Чииииифутската пасмина пръсната по света и живееща във всяка отделна страна във чииифутският си кибуц или тъй наречен техен катун използват думите най хаотично За българската думичка ОТСТЪПЛЕНИЕ използват някаква чуждица ЕВАКУАЦИЯ Навремето техния Наполеон и по късно Хитлер не са отстъпвали от Москва и Сталинград а са извършвали ЕВАКУАЦИЯ Същото нящо като непобедимата македонска армия която не знаела НАЗАД При нея имало две команди НАПРЕШ НАПРЕШ и КРЪГОМ и пак НАПРЕШ Та и чииийифутите да беха взели нящо от военната тактика обяснителен режим и словоред от братята македонци Щяхме да ги разберем на къде вървят Иначе тва ЕВАКУАЦИЯ е много относително като посока Опасявам се преди летния ни слънчев сезон моето място във джакузито във Българският шестзвезден хотел черноморски да не е заето от ЕВАКУИРАЛ се чиииифут от Окрайна А на мен да ми се налага да се ЕВАКУИРАМ към Гърция примерно Аз няма да ОТСТЪПВАМ Аз просто като просто Кирчо или Проста Тиква ще се ЕВАКУИРАМ докато.................

Отговори
3 5
от "свободната" преса

от "свободната" преса

27.03.2023 | 13:48

"Връщането на Крим може да изглежда като малко вероятен стремеж за Украйна, но тя полага значителни усилия да направи руската окупация възможно най-неудобна. А руснаците полагат големи усилия, за да укрепят полуострова", заключава CNN. - - - - - Значи какво излиза - няма никакъв шанс да си върнем териториите, ама нека да си жертваме държавата, инфраструктурата, икономиката, стотиците хиляди убити и 20-те милиона избягали, важното е да на Русия да и стане по-зле!!!!!

Отговори
5 4
Факт

Факт

27.03.2023 | 16:52

Украйна е под тотален контрол на САЩ чрез марионетното правителство. Ще правят каквото им наредят от зад океана. А населението кучетата го яли..Страната се депопулира и разпродава на Западни комапнии.

Отговори
5 3
Статистик

Статистик

27.03.2023 | 11:58

19,7 милиона напуснали Украйна, няколкостотин хиляди загинали, разрушена инфраструктура и икономика, загубена една пета от територията..... Това ли е победата на Зеленски?!?!?!????

Отговори
14 7
Всеки е длъжен да е умен

Всеки е длъжен да е умен

27.03.2023 | 13:39

Това е победата на задокеанските фашисти-сатанисти!!!!

Отговори
10 4
според форумският шорошояд

според форумският шорошояд

27.03.2023 | 14:50

това е велико геройство - да си скапиш държавата и народа за шепа центове!

Отговори
7 4
Кан Кубрат

Кан Кубрат

27.03.2023 | 11:42

Спрете немедленно тази излишна и ненужна и за двете страни братоубийственна война!И двете държави се използват като маши в ръцете на Янките за да си създадат нов плацдарм за техните имперски политики в Европа!Колкото по -бързо се осъзнае това и се седне на масата на преговорите толкова по малко стотици млади хора няма да загинат и държавата няма да бъде тотално разрушена!

Отговори
9 6
Какви западнонациски формирования и убийци ...

Какви западнонациски формирования и убийци ...

27.03.2023 | 11:34

Не вярваме на нацистите!

Отговори
7 5
Cпoko

Cпoko

27.03.2023 | 11:26

че шopoшoяда ,ще се появи и ще започне да маже и лъже ,за тpoлсkaта надница .

Отговори
8 4
Русия освобождава .....не превзема  бе иди оти!

Русия освобождава .....не превзема бе иди оти!

27.03.2023 | 11:21

Краварите ще бъдат изгонени от Европа! И румънците си искат територията от укритие! В Израел стрелят по протестиращите! В Германия днес няма обществен транспорт! Франция гори! Хората си искат свободата! Русия освобождава от зеления нацист!

Отговори
10 7
Обективни оценки

Обективни оценки

27.03.2023 | 11:40

Не съм съгласен, Руска федерация е феодална държава от олигархичен тип и не освобождава. Но за съжаление украинците сами са си виновни като се вързаха на въдицата да влизат в НАТО и по този начин дадоха причина Путю да ги атакува с доводите че НАТО идва на границите на Русия

Отговори
6 7
222

222

27.03.2023 | 14:02

Причината е, че сащ въпреки подписаните ангажименти с Русия нацвъкаха военни натовсик бази в цяла европа, друга истина няма

Отговори
6 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?