1553

След изригването на вулкана! Посолство предупреди българите

От посолството на България в Норвегия предупреждават българските граждани, които ще пътуват или се намират в Исландия да се съобразят с указанията на властите след вулканичното изригване близо до югозападното градче Гриндaвик. 

снимки БГНЕС

В района е обявено извънредно положение. Гриндавик бе превантивно евакуиран преди изригването. Към момента няма данни за нарушения на местните и международните самолетни полети от летище „Кефлавик“. 

Исландските власти обръщат внимание, че районът на изригването е опасен, като гражданите се призовават да не се се доближават до него. Препоръчва се да се информират за обстановката, а при пътуване да следят информацията на авиокомпаниите и на летище „Кефлавик“, включително на сайта на летището. 

При необходимост от съдействие българските граждани в Исландия могат да се обръщат към българското посолство в Осло, Кралство Норвегия, на телефона за неотложни случаи: +47 480 89 793. Сигнали може да се подават и на имейл: [email protected] 

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Република България няма дипломатическо или консулско представителство на територията на Исландия. Посолството на България в Осло, Норвегия е акредитирано и за Исландия и българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Исландия, могат да се обръщат към него.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
rturtu

rturtu

14.01.2024 | 19:19

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може---->- https://da.gd/azone

Отговори
1 3
аз съм Манчо

аз съм Манчо

14.01.2024 | 17:05

Рагнар ги наказва сега исландците шото забравиха че са наследници на гордите викинги дето създадоха руското царство ама малко са ги и-б-а-ли навремето оооо излез Рагнаре, излез от черната земя да наточиш паламарката голи да ги ръцаш още напръцаш!!! ама са хубави и исландките руси вакли женки с яки цоцори

Отговори
3 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?