49

След интервюто с Путин: Тъкър Карлсън пристига в Сърбия заради Вучич

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че американският журналист Тъкър Карлсън ще посети Сърбия в средата на годината, съобщи Танюг.

Вниманието на журналистите в Дубай беше привлечено от факта, че сръбският премиер Ана Бърнабич седна вчера до Карлсън и разговаря с него на един от панелите, в които участва по време на Световна правителствена среща.

"Той знае много за Сърбия, каза, че планира да дойде в Сърбия в средата на тази година, че изключително уважава и цени президента Александър Вучич и аз му казах, че го очаквам с нетърпение. Поздравих го за смелостта да направи едно наистина феноменално интервю с президента на Руската федерация, защото в днешния свят, бих казала, цензурата е повсеместна“, каза Бърнабич пред репортери.

Днес сръбският премиер Ана Бърнабич продължава посещението си в Дубай, където се очаква да има двустранни срещи с официални лица на Световна правителствена среща и да участва в откриването на Форум на правителствените услуги. Бърнабич ще присъства на подписването на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на изкуствения интелект между сръбското Министерство на информацията и телекомуникациите, Института за изкуствен интелект на Сърбия и Съвета за напреднали технологии на ОАЕ. Меморандумът ще бъде подписан от министър Михайло Йованович, директора на института Дубравко Чулибрк и генералния секретар на Съвета на ОАЕ Фейсал Ал Банай.

Бърнабич започна първия ден от Срещата на върха с двустранни срещи с чуждестранни официални лица. Тя първо се срещна с министъра по въпросите на изкуствения интелект на ОАЕ Омар Султан Ал Олама, с когото обсъди възможностите и потенциала на тази технология. Тя разговаря и с египетския си колега Мустафа Мадбули за възможностите за сключване на споразумение за свободна търговия между двете страни. По време на срещата с директора на МВФ Кристалина Георгиева Бърнабич заяви, че очаква БВП на Сърбия да нарасне с 3,5 процента и че Георгиева е похвалила сръбската фискална политика.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Хм…

Хм…

13.02.2024 | 17:36

Дреме му на Тъкър за руснаци, сърби и други. А изглежда се е отказал да мисли и какво ще кажат у дома. Просто си вади хляба. Тия интервюта се заплащат.

Отговори
4 2
Юрката

Юрката

13.02.2024 | 18:17

Щом се заплащат, би трябвало да му дреме от работодателя.

Отговори
5 0
пишещ

пишещ

13.02.2024 | 12:39

Да вземе едно хЕнтИрвю и от анито - как живеят лезбийките в Сърбия!

Отговори
6 1
Следващата спирка е в Северна Корея

Следващата спирка е в Северна Корея

13.02.2024 | 12:20

Търкай, търкай Карлсон! С език сапогите на диктаторите.

Отговори
10 2
Коментар

Коментар

13.02.2024 | 15:44

Той в момента като безработен му се налага да ходи на далече по гурбет. Фокс го изхвърлиха за лъжи но все пак човечеца трябва да яде, а в русия за пропаганда пари много.

Отговори
6 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?