2374

След инцидента в Пирот: Вагон с фосфорна киселина дерайлира край Зайчар

Вагон на товарен влак с фосфорна киселина е дерайлирал край сръбския град Зайчар малко след полунощ, съобщава вестник „Данас”. Това се е случило на наскоро реконструираната железопътна линия Зайчар - Княжевац, пише изданието.

Александър Богоевич, говорител на полицията в Зайчар, обясни, че става въпрос  за една цистерна с фосфорна киселина, но тя не се е разляла. Малко преди девет часа сутринта на мястото е пристигнал екип от Ниш, който да изведе цистерните от железопътната линия.

„Хората не трябва да се притесняват, ситуацията не е като в Пирот”, посочи Богоевич. Полиция и пожарникари са на терен, а достъпът до вагоните е забранен.

През март тази година тогавашният министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Томислав Момирович и кметът на Зайчар Бошко Ничич заявиха, че железницата е реконструирана, въпреки че е във видимо лошо състояние, отбелязва изданието. 

Само преди дни в Пирот влакът „Еликсир Зорке”, превозващ амоняк, дерайлира и изтече киселина, в резултат на което двама души загинаха.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?