Следвайте ни

След Брекзит: Драмите започнаха, скандали по ирландската граница

viber icon

Европейският съюз много твърдо осъди днес каквито и да било заплахи за насилие срещу служителите, натоварени в Северна Ирландия с митнически контрол, въведен след Брекзит.

Този скандал идва дни след друг в отношенията между ЕС и Обединеното кралство (Северна Ирландия) - този за "преминаването" на ваксини през ирландската граница.

Санитарните и ветеринарни проверки бяха спрени вчера вечерта в пристанищата на Белфаст и Ларн от местните власти заради опасения за сигурността на персонала.

Властите в Северна Ирландия спряха проверките на животински продукти и изтеглиха работниците от двете пристанища след заплахи срещу граничния персонал, съобщи Асошиейтед прес, цитиран от business.dir.bg.

При създалите се условия разбираме напълно, че взетите решения от северноирландските власти целят временно да бъдат спрени определен брой проверки, посочи говорител на Европейската комисия.

В създалата се обстановка ЕС призова персонала си, който работи в Северна Ирландия, днес да не изпълнява мисиите си.

От 1 януари в сила влезе нов режим заради решението на Великобритания да напусне ЕС, като започнаха митнически проверки на стоките, които прекосяват Ирландското море между британската провинция Северна Ирландия и Великобритания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бъбу

Бъбу

03.02.2021 | 12:26

И какво става сега, наглите англичани със сила и заплахи пак ще си правят каквото искат по границите. Крайно време е тези женици начело на ЕС да се вземат в ръце и да ги сложат на място. Т. Н. кралство да не си въобразяват че сме в 19 век и те пак са велики.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай