2374

След атаката в Севастопол: Русия излиза от зърнената сделка

Русия прекратява участието си в зърнената сделка след днешния терористичен атентат в Севастопол. Това се посочва в съобщение на руското министерство на отбраната.

От министерството на отбраната подчертават, че руската страна преустановява участието си в сключените през лятото под егидата на ООН споразумения за износ на зърно и селскостопанска продукция от украинските пристанища. По-рано от военното ведомство обвиниха Киев в терористично нападение срещу корабите на Черноморския флот и гражданските плавателни съдове в пристанището на Севастопол.

Говорителят на ведомството Игор Конашенков каза, че в атаката са били задействани 9 безпилотни летателни апарата и 7  автономни морски безпилотни апарата. Той добави, че всичките са били унищожени и че на Руския миночистач “Иван Голубец” са били нанесени незначителни щети. 

По думите на Конашенков в подготовката на нападението са участвали британски специалисти, които са обучавали военнослужещите от украинския 73-ти специален център за морски операции. Според него същото подразделение носи отговорност за взривяването на газопроводите “Северен поток 1” и “Северен поток 2” на 26 септември. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мужик

Мужик

29.10.2022 | 23:55

За долнопробната тирания, прехранваща се с природни ресурси, какво да кажем? „Ако не беше Русия, сега щеше да си турчин“ – ревва русофилистикът. Нима? Босненците турци ли са (османски до 1908), а албанци и севермаци (1913), а иракчани, сирийци, палестинци и т.н. (1918)? А кюрдите? „Руснаците ни освободиха.“ Както във всяка уважаваща себе си тирания и в Русия решенията се вземат еднолично, в случая от Александър II – етнически немец, както и всички руски царе (титлата е българска) след Петър I. Никой не е питал нито мужика, нито обозните коне какво мислят. Мнозинството от руската интелигенция съчувства на българите, но нима не е така и на Запад: Гладстон, Виктор Юго, Макгахан...? Защо тогава западняците не ни освободиха ли? А кой изобщо е тръгнал да ни освобождава? Защото Русия отива да завладява Проливите и Цариград. Нашето освобождение е нежелано за Русия следствие от този й мираж, продължил до 1945. Ние сме само повод, а не причина. Да се подчертае: това е десетата (10-та) Руско-Турска война! И другите ли войни са заради нас? При това не е последната! Явно не сме били достатъчно освободени, та пак... Не от добро чувство, а от интерес. След това Русия винаги е била срещу нас (1885, 1913, 1916 и т.н. и т.н.)– ние сме й препречвали пътя, а през 1912 й ставаме дори и съперник (29 ямболски полк превзема два от редутите на Чаталджа – последната отбрана на Истанбул). Другата руска идея е, че колкото по-слаба и разделена е България, толкова по-зависима и управляема е тя от Москва. Затова са срещу нас. Не от лошо чувство, а от интерес. Любопитно е, че българинът – винаги подозрителен и готов да търси користни мотиви и далавера, по отношение на освобождението е идеалист. Единственият български идеализъм. Набързо: Ако са ни освободили, то трябва да сме свободни, а не зависими от тях. Другото е по думите на Левски „Стани, куме, да седна.“ Ако са ни освободили 1878, то са ни окупирали 1944. Пито - платено. Един човек трябва да е благодарен на друг. Една нация на друга – никога. Това я прави зависима и ограничава суверенитета й. Американците спасяват Франция през Първата световна и я освобождават през Втората. Благодарни ли са французите? През 2015 юбилейното издание на Фигаро, посветено на освобождението на Франция, споменава американците на...18-та страница.

Отговори
2 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?