Следвайте ни

След Апокалипсис: Ето къде ще се роди новото човечество

viber icon

До края на днешния ден Световният генетичен фонд, създаден в случай на Апокалипсис, ще бъде увеличен с 60 хиляди проби ДНК материал от 36 етнически групи от целия свят. Любопитното е, че сред тях се откроява генетичен материал от чероките, като по този начин те се превръщат в първото индианско племе на територията на САЩ, което се е ангажирало да се самосъхрани при евентуален природен катаклизъм или ядрена война.

Освен тях принос в запазването си са направили и етнически групи от Тайланд, Коста Рика, Етиопия, Ливан и др., информираха световните агенции.

Фондът, приютен в планините на архипелага Свалбард в северните части на Норвегия, е създаден през 2008 г. с цел да запази ДНК-то на човечеството в случай на апокалиптична катастрофа, която би могла да застраши съществуването на човешката раса. Към днешна дата в ДНК хранилището се съхраняват около 1 млн. проби с генетичен материал в зали с температура от -18 градуса по Целзий, или това са около 5000 етнически групи.

Световният генетичен фонд се поддържа от норвежкото правителство в лицето на Министерството на земеделието и храните и от Северния център по генетични ресурси.

novini.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?