Следвайте ни

Сладко! Пчелари извадиха 50 кг. мед от стената на училище СНИМКИ

viber icon

Учениците и училищните служители на частно училище в Истанбул бяха повече от изненадани, след като неочаквано бяха открити 50 килограма мед в една от училищните стени.

Това стана, след като те потърсиха помощ от професионални пчелари заради рояк пчели в градината и класните стаи.

Пчеларите, които пристигнаха на мястото, скоро установиха, че пчелите са се заселили в стена на последния етаж на сградата. С помощта на пожарникарите, облечени в защитно облекло, те стигнаха до кошера.

Пчеларите счупиха облицовката на стената с помощта на чук и длето и с пушек изгониха пчелите, след което стигнаха до царицата. Пчелната майка и ларвите бяха поставени в отделни кошери за защита и от стената бяха извлечени над 50 килограма мед и пчелна пита. Медът беше предоставен на училищните служители.

Професионалните пчелари ще преместят колонията далеч от района на училището. Пчеларят Джем Ерсевер каза, че искат да защитят както пчелите, така и учениците.

"Училищната администрация ни информира, че в градините им има много пчели и ни помоли да им помогнем, за да не пострада нито един ученик.", каза той.

Защитата на пчелите и осигуряването на безопасно местообитание за тях стана изключително важно през последните години. Милиони пчели загинаха миналата година поради суша, предизвикана от глобалното затопляне в южната част на Турция Мерсин, което предизвика около 70-80% спад в производството на мед в провинцията.

Бързото спадане на пчелните популации не е проблем единствено в Турция. Много страни по целия свят отчитат разпадане на колониите за последните няколко години.

Снимки Агенция Доган хабер

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

МЕД НА КИЛО...

МЕД НА КИЛО...

24.05.2021 | 09:28

ПРЕДИ ГОДИНИ В КЪЩАТА С МЕДАЛЬОНА ДО СЪДА В ПЛОВДИВ ПРИ РЕМОНТ НА ФИГУРИТЕ НА НАЙ ГОРНИЯ ЕТАЖ ОТКРИХА СЪЩО МЕД И ПЧЕЛИНИ.... И ТОГАВА ПОВИКАХА ПОЖАРНИКАРИ И ГО СВАЛИХА ....ОТ КОЛОНИТЕ....БЕШЕ ГОЛЯМА АТРАКЦИЯ....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?