Следвайте ни

Скандален бизнесмен със зловеща прогноза за Нисан

viber icon

Бизнесменът Карлос Гон, стана световно известен със скандалното си бягство от Япония, където беше задържан под домашен арест, е дал мрачна прогноза за бъдещето на алианса Renault - Nissan - Mitsubishi, чийто шеф беше до скоро.

Карлос Гон смята, че Nissan ще изпадне в несъстоятелност в рамките на 2 до 3 години. Това обяви на пресконференция на 22 януари японският адвокат Нобуо Гохара, който разговаря с Госн преди бягството му от Япония през декември 2019 г.

Според Гохара той се е срещал с Гон пет пъти в края на миналата година. На тези срещи те са бсъждали ареста на Карлос Гон и разследването на неговия случай.

"Гон ми каза, че Nissan вероятно ще фалира през следващите две до три години", заяви Гохара.

В момента Nissan е изправен пред намаляващи продажби на автомобили в Китай и Европа. Поради тази причина компанията влоши прогнозата си за продажби за текущата фискална година, която приключва на 31 март. През юли компанията обяви, че ще намали производствения капацитет с 10% до края на фискалната 2022 година, както и ще съкрати 12,5 хиляди работни места.

Припомняме, че Карлос Гон беше арестуван в Япония през ноември 2018 г. и прекара няколко месеца в ареста. В началото на март той бе освободен от затвора под гаранция от 9 милиона долара, но месец по-късно отново беше арестуван във връзка с предявяването на нови обвинения. Госн е обвинен в пренасочване на средствата на Nissan към дилър в Оман, който се управлява от негов приятел. Парите са преведени от 2015 до 2018 г., а загубите на Nissan от тази схема се оценяват на около 5 милиона долара.

Бившият шеф на съюза Renault-Nissan-Mitsubishi също е обвинен в укриване на приходи в общ размер на 80 милиона долара. Освен това прокурорите смятат, че Гон е отписал личните загуби на Nissan от 16 милиона долара на Nissan.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?